Ekonomi

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz tüketim desteğinin kimlere verildiği yani “Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?” sorusu sıklıkla sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

KİMLER DOĞALGAZ YARDIMI ALABİLİR?

Doğalgaz yardımı başvuru şartlarının neler olduğu merak edilirken, bu destekten ihtiyaç sahibi olan, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ve beldede ikamet eden, doğalgaz aboneliği olan tüm vatandaşlar yararlanabilir.

İşte merak edilen diğer detaylar…

DOĞALGAZ TÜKETİM DESTEĞİ YARDIMI NASIL ALINIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılıyor. Doğalgaz yardımından faydalanmak isteyen vatandaşlar 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek için başvuruda bulunabilir. Bu seçeneğin dışında e-Devlet'in yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusu yapılabiliyor.

1 BUZDOLABI NE KADAR ELEKTRİK HARCAR?

Eski tip buzdolapları daha fazla elektrik harcamaktadır. A sınıfı olanlar ve yeni olan buzdolapları, eski olanlara göre daha az enerji ve elektrik harcar. Yani A sınıfı bir buzdolabı bir saatlik enerji harcaması 62 Watt civarında olmaktadır. Bir günde de 1.5 kw elektrik, enerji harcar. Aylık bazda yaklaşık 45 kW elektrik tüketimi yapar.

DOĞALGAZ NASIL YAKILMALIDIR?

Gece kapatılarak tasarruf ettiğimiz düşülmekte fakat ertesi gün ısıtmak için daha fazla enerji harcayacaktır. Gece daha düşük ısılarda tutmak gerek. Diğer yandan kombinin derecesinin, normal yaşam standartları için, normal sayılacak koşullar altında 22 derece, gece saatlerinde 17 ya da 18 olarak tutulması gerekiyor.

DOĞALGAZ NASIL DAHA AZ YAKAR?

Evin ya da apartmanın içine veya dış cepheye yalıtım yapılabilir,

Miras tapu bozulur mu?

1 buzdolabı ne kadar elektrik harcar?

Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi?