Ekonomi

Doğalgaz tüketim desteği yardımı ne zaman yatacak? Doğalgaz desteği kaç ay sürecek?

Doğalgaz desteği gündemde yer alan konuların başında geliyor. Bu destekten yararlanmak isteyen vatandaşlar, doğalgaz desteğinin ne zaman yatırılacağını araştırıyor. İşte detaylar!Doğalgaz tüketim desteğin yatırılmasını bekleyenler, Erdoğan’ın açıklamasına kitlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğalgaz yardımına dair açıklamada bulunmuştu. Doğalgaz tüketim desteğin yatırılmasını bekleyenler, Erdoğan’ın açıklamasına kitlendi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması ve doğalgaz yardımına dair detaylar…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DOĞALGAZ YARDIMI AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğalgaz tüketim desteği programını bu yıl da devam edeceğiz. Ev sahibi ya da kiracı, tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Kronik hastaların ve yaşam destek cihazlarına bağlı ailelere doğalgaz desteği yüzde 5 fazla olacak şekilde yapılacaktır. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan 831 bin vatandaşımıza Temmuz ayında 427 milyon destek verilmişti ve 1.6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan Ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştirdik'' şeklinde konuşmuştu.

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR? DOĞALGAZ YARDIMI AYLIK KAÇ TL?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara, doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ya da beldede ikamet eden, oturan ve doğal gaz abonesi bütün vatandaşların bu destekten yararlanabildiğini ifade ederek, tutarın yıllık 450 TL ile 1150 TL arasında değişeceğini belirtmişti.

Bakan Yanık; "Ödemesini yaptığımız ilk taksit tutarı bölgelerin mevsimsel duruma bağlı olarak 225 lira ile 575 lira arasında değişecek." ifadelerini kullandı.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Doğalgaz yardımı başvurusuna dair çok sık soru sorulmaktadır. Doğalgaz tüketim desteği için geçen yıl belirlenen şartlar ve nereden başvurulacağı bilgisi hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık gerekli açıklamalarda bulunmuştu. Yapılan açıklamalar ışığında, bu yılda bu şartların geçerli olacağı düşünülüyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık geçen yıl yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; Doğalgaz Tüketim Desteği'ne başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapılacağını belirterek, "Desteğimizden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, sistem üzerinden bakanlığımızın sunduğu Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti ekranında yer alan gerekli bilgileri doldurarak başvurularını gerçekleştirebilirler”

2023 işsizlik maaşı zamlı hali ne kadar? İşsizlik maaşı ne kadar 2023?

Çip krizi yeni yılda son buluyor mu? 2023 yılında araba almak isteyenlere duyurulur!