Ekonomi

Doğalgaz üstüne almak kaç TL 2022?

Doğalgaz üstüne alma işlemi nasıl olur ve bu işlemin tutarı ne kadardır? İşte merak edilen ayrıntılar!

BİR KİŞİ İKİ DOĞALGAZ ABONELİĞİ ALABİLİR Mİ?

Doğal gaz aboneliği bulunan bir konutta ya da dükkanda doğal gazı kullanan abonenin, aboneliğini iptal etmesi ya da söz konusu yerden ayrılması taşınması gibi sebeplerden dolayı bir başkasının aynı yere taşınarak orada doğal gaz kullanabilmesi için Dağıtım Şirketi ile yapacağınız gaz kullanım sözleşmesi ikinci gaz kullanım sözleşmesidir.

İşte doğalgaz aboneliğine ve doğalgaz desteğine dair merak edilenler…

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğalgaz yardımını başvuru yapan vatandaşlar alabilir. Doğalgaz desteğinin kapsamı bilindiği gibi genişletildi. Yeni başvuru döneminde ev sahipleri ile kiracılar da bu doğalgaz desteğinden yararlanabilecek. Hane başı 900 lira ile 2 bin 500 lira olacak şekilde doğalgaz desteği yardım ödemesinde bulunulacak.

DOĞALGAZ ÜSTÜNE ALMAK KAÇ TL 2022?

2022 yılı için belirlenen abone bağlantı bedeli: 200 metrekareye kadar 1158 TL + yüzde 18 KDV = 1366,44 TL + damga vergisi, 200 metrekareden sonraki her 100 metrekare için 1007 TL + yüzde 18 KDV = 1188,26 TL + Damga Vergisi ek olarak alınacaktır.

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? soruları pek kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişi veya kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

KİRACI DOĞALGAZI ÜSTÜNE NASIL ALIR?

Ev sahibi ya da kiracı fark etmeden doğalgaz aboneliğini üzerine almak için, gaz kullanacak kişinin doğrudan kişinin kendisi başvurmalıdır. Sadece noter onaylı vekil belirlenerek başka bir kişi, doğalgaz aboneliği de açtırma işlemini gerçekleştirme hakkına sahip olmalıdır.

DOĞALGAZ DESTEĞİ HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet sistemi üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" kısmından yapılmaktadır. Doğalgaz desteği ödemeleri üç aylık olacak şekilde yani üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez o da mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığı duyuruldu.

Başvuru sonucu hak sahibi konumunda olan vatandaşların PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilirler.

KYK bursu hakkında bunları biliyor musunuz? KYK burs almak için aile geliri ne kadar olmalı? İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!