Kent Haberleri

Doğalgaz ve petrolde devrim gibi bir dönem başlıyor! Resmi Gazete’de yayımlandı! Duyunca çok şaşıracaksınız!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), kendi sahalarından elde ettiği petrol ve doğal gazdan elektrik üretebileceğini duyurdu. Alınan karar Resmi Gazete'de yayımlandı. TPAO ana statüsünde değişikliğe gitti

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Ana Statüsünde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. TPAO ana statüsünde değişikliğe gitti. Artık petrol ve doğal gazdan elektrik üreteceği ifade edildi.

Kararla, "TPAO'nun amaç ve etkinlik konuları" başlıklı ana statüsünün söz konusu maddesine, "deniz alanlarında arama, üretim, taşıma ve depolama etkinliğinin gerektirdiği sismik, sondaj, kuyu tamamlama, workover ve diğer her çeşit servis hizmeti faaliyetlerini yapmak ya da yaptırmak, gemi ve liman işletmeciliği yapmak ya da yaptırmak, gemi ve liman işletmeciliğinin gerektirdiği her çeşit tesisi ve müştemilatını inşa etmek/ettirmek, kurmak/kurdurmak ve işletmek/işlettirmek" ibareleri dahil edildi.

Peki, karar ne zaman yürürlüğe girecek? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Aynı zamanda TPAO, kendi sahalarında ürettiği petrol ve doğal gazdan elektrik üretimi yapabileceğini duyurdu. Şirket, ürettiği elektrik enerjisini iletim ve dağıtım sistemi aracılığıyla etkinlik hususu işlerde ihtiyaçları için kullanabilecek. Karar, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlandığı gün yürürlüğe girecek.

DEPREM BÖLGESİNDE ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İLETİM SORUNU KALMADI

Öte yandan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı deprem etkilenen 11 kentte yaşanan elektrik ve doğalgaz iletim hatlarında yaşanan sorunlarla ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık meydana gelen depremlerin yerleşim birimlerinde enerji altyapısına zarar verdiğini yapılan çalışmalarla bu sorunların giderildiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada elektrik tarafında TEİAŞ, TEDAŞ ile elektrik dağıtım firmalarının, doğalgaz tarafında ise BOTAŞ ile doğalgaz dağıtım firmalarının yoğun çalışmalarıyla şehirlerdeki elektrik ve doğalgaz iletim ve dağıtım hatlarındaki problemlerin hızla giderildiği bilgisi verildi.

Bakanlık deprem felaketinden etkilenen 11 kentte şu an itibariyle elektrik ve doğalgaz iletim hatlarıyla ilgili herhangi bir sorun bulunmadığı dağıtımda ise binalara elektrik ve doğalgaz verilmesine ilişkin sürecin can ve mal güvenliğine öncelik vererek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD ile koordineli yürütüldüğünü belirtti.

Sabit fiyat uygulaması bitti, fiyatlar uçtu! Marketler tek tek fiyat değiştirdi!

Merkez Bankası faiz artırımı ne demek? O isim tek tek açıkladı

Bakanlıktan peş peşe yardım haberi! E-Devlet’ten başvuranlara 1300 TL yardım yapılacak!