Ekonomi

Doğalgaz yardım desteğine nasıl başvurulur? Doğalgaz yardımı elden alınır mı? İşte detaylar!

Doğalgaz yardımına dair vatandaşlar pek çok sorular sormaktadır. Onlardan biri de doğalgaz yardım desteğine nasıl başvuru yapıldığı olmaktadır. İşte merak edilen ayrıntılar!

BİR KİŞİ İKİ DOĞALGAZ ABONELİĞİ ALABİLİR Mİ?

Doğal gaz aboneliği bulunan bir konutta ya da dükkanda doğal gazı kullanan abonenin, aboneliğini iptal etmesi ya da söz konusu yerden ayrılması taşınması gibi sebeplerden dolayı bir başkasının aynı yere taşınarak orada doğal gaz kullanabilmesi için Dağıtım Şirketi ile yapacağınız gaz kullanım sözleşmesi ikinci gaz kullanım sözleşmesidir.

İşte doğalgaz desteğine dair merak detaylar…

DOĞALGAZ ÜSTÜNE ALMAK KAÇ TL 2022?

2022 yılı için belirlenen abone bağlantı bedeli: 200 metrekareye kadar 1158 TL + yüzde 18 KDV = 1366,44 TL + damga vergisi, 200 metrekareden sonraki her 100 metrekare için 1007 TL + yüzde 18 KDV = 1188,26 TL + Damga Vergisi ek olarak alınacaktır.

DOĞALGAZ YARDIM DESTEĞİNE NASIL BAŞVURULUR?

Doğalgaz desteğinden hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan haneler yararlanabilir. İhtiyaç sahibi kişilerin, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan hemen sonra hak sahipliği bulunan kişilerin PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek bu doğalgaz destekten yararlanabilirler.

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? soruları pek kişi tarafından sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişi veya kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

KİRACI DOĞALGAZI ÜSTÜNE NASIL ALIR?

Ev sahibi ya da kiracı fark etmeden doğalgaz aboneliğini üzerine almak için, gaz kullanacak kişinin doğrudan kişinin kendisi başvurmalıdır. Sadece noter onaylı vekil belirlenerek başka bir kişi, doğalgaz aboneliği de açtırma işlemini gerçekleştirme hakkına sahip olmalıdır.

DOĞALGAZ DESTEĞİ HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

E-Devlet üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümünde doğalgaz başvurusu yapılmaktadır. Doğalgaz desteği ödemeleri üç aylık olacak şekilde yani üçer aylık dönem olarak yılda iki kez o da mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığı açıklanmıştır.

Başvuru sonucu hak sahibi konumunda olan vatandaşların PTT’ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilirler.

Hisseli tapu başkasına satılır mı? Hisseli tapu alırken nelere dikkat edilmeli? İşte tüm detaylar!

KYK bursu hakkında bunları biliyor musunuz? KYK burs almak için aile geliri ne kadar olmalı? İşte detaylar!

Doğalgaz üstüne almak kaç TL 2022?