Ekonomi

Doğalgaz yardımı her ay mı verilecek? Doğalgaz yardımı ne kadar? Doğalgaz desteği başvuru şartları nelerdir?

Doğal gaz desteğinin ne kadar olduğu, kış aylarına girilmesi ve havaların soğumaya başlamasıyla sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu konuya dair detaylar!İki kez olarak gerçekleştirilen bu desteğin ilk ödemesi mart ve nisan ayında gerçekleşmektedir

DOĞALGAZ YARDIMI BİR SEFERLİK Mİ?

Doğal gaz destek ödemeleri yılda iki kez yapılmaktadır. İki kez olarak gerçekleştirilen bu desteğin ilk ödemesi mart ve nisan ayında gerçekleşmektedir.

İşte doğal gaz desteğine dair merak edilen diğer sorular ve onların yanıtları…

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Doğal Gaz Tüketim Desteğinde kış dönemi ödemeleri kasım ayında yatırılmaya başladı. Yardım tutarı, 900 TL ile 2.500 TL arasında olacak şekilde güncellendi. Vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden başvurularını yapacak ve başvuru onaylandıktan sonra PTT’ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten faydalanabilecekler.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Doğal gaz desteğinden yararlanmak için şu kriterlere uygun olmanız gerekmektedir;

FATURA TASARRUFU İÇİN DOĞALGAZ KULLANIMI ŞART!

Doğalgaz kullanımında bütün odalar eşit bir şekilde ısınır ancak elektrikli ısıtıcı kullanımında sadece bulunduğunuz oda ısınır. Bu nedenle de ısınma açısından geçici bir süre faydalanırsınız. Tüm odaların ısınması halinde uzun süreli bir ısı elde edilirken maliyet de daha düşük olur. Doğalgazın metreküp fiyatı İstanbul'da KDV dahil 5.40 TL iken, 2 saat çalıştırılan kombi ile 1 metreküp doğalgaz tüketilir. Bu da 10 saat düşünülürse tüketilen gaz miktarı ise 5 metreküp yani 27 TL olarak hesaplanır. Her gün 10 saat yanması durumunda ise aylık tüketim 810 TL geldiği görülür. Aynı süreye kıyasla elektrik tüketimi ise 45 kilovatsat yani 117 TL olarak görülmektedir. Bu kapsamda tüm odaların ısındığı 2+1 evin aylık tüketimi 927 TL olurken tek odanın ısındığı elektrikli ısıtıcının faturalara yansıyacak tutarı ise 310 TL olacaktır.

Ev hanımlarına öğrencileri oturduğunuz yerden harçlık alın! Bu ödemeyi almayan bin pişman olacak! İşte detaylar!

Bankalar har vurup harman savuruyor! Başvurana 40 bin TL veriliyor! Bankalar peş peşe açıkladı!

İşe bu tarihten sonra girdiyseniz çok şanslısınız! İki maaşın sahibi olun! İşte detaylar!