Ekonomi

Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor?

Doğalgaz yardımına dair araştırmalar hız kazandı. Bu yardımdan yararlanmak isteyenler, Doğalgaz yardımı için nereye başvurmam gerekiyor? Şeklinde sorular soruyor. İşte detaylar!“Doğalgaz desteği nasıl alınır, doğalgaz desteği kimlere verilir? sorular yanıtlarını arıyor

Doğalgaz yardımı ya da doğalgaz yardımı desteği, havaların soğuması ile birlikte vatandaşların gündemine yerleşmeye başladı. “Doğalgaz desteği nasıl alınır, doğalgaz desteği kimlere verilir? sorular yanıtlarını arıyor.

İşte merak edilen ayrıntılar…

DOĞALGAZ DESTEĞİ YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğal Gaz Tüketim Desteği programına başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Başvuruların nasıl yapılacağını merak eden pek çok kişiye de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık cevap verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Desteğimizden yararlanmak isteyenler, sistem üzerinden Bakanlığın sunduğu 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurarak başvuruda bulunabilirler. Bu kapsamda halihazırda doğal gaz arzı sağlanan yerleşim yerlerinde ikamet eden ve hanesinde mesken türü doğal gaz aboneliği bulunan vatandaşlarımıza bu desteğimizi sunacağız" şeklinde konuştu.

DESTEKTEN YARARLANMAK İÇİN NELER YAPILMALI?

Destekten hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelerin yararlanacağını ifade eden Bakan Yanık, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet'ten üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye giderek, faturalarını ibraz ederek desteği alma hakkına kavuşacaklar. Buna ek olarak ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yansıtılacak." Bilgilerini verdi.

DOĞALGAZ DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

İhtiyacı olan haneler için hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği'nde kış dönemine dair başvurular başladı. Önceki dönemimiz içinde yer almayan kiracılarımızı da bu desteğin içine aldık. Bu bağlamda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, yaşayan mesken niteliğinde olan hanelerde yaşayan vatandaşlarımız destekten yararlanabilecek."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının hayata geçirdiği "Doğalgaz Tüketim Desteği" programından hanelerin faydalanması için başvuru sahibinin;

Emekli zammında çifte zam mı yolda? İşte herkesi heyecanlandıran haber!

Bakanlık açıkladı! Yetişen 3.400 TL alıyor! İşte detaylar!

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenilemek için ne yapmam gerek?