Ekonomi

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022?

Doğalgaz yardımı ödemelerinin başlayıp başlamadığı pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. İşte Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak? sorusunun yanıtı!Yaklaşan kış öncesi, doğalgaz yardımı başvurusu yapan kişiler, ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini sorguluyor

Doğalgaz faturalarına gelen yüksek zamlardan sonra doğalgaz yardımı ödemeleri vatandaşların kurtarıcısı oldu. Yaklaşan kış öncesi, doğalgaz yardımı başvurusu yapan kişiler, ödemelerin ne zaman gerçekleşeceğini sorguluyor. Başvuru yapmayan ya da yapmayı düşünenler de Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl, nereden yapılır şeklinde araştırmalar yapıyor.

İşte Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022? sorularının merak edilen yanıtları…

DOĞALGAZ YARDIMI NE KADAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğalgaz yardımının ne kadar olduğuna ilişkin bir açıklama yapmıştı. Bakan Yanık; "Bu dönem öncesinde ilk olarak destekten yararlanma şartını genişleterek, kiracı olan kişilerin kapsama dahil olmasını sağladık. Daha sonra da  450 lira ile 1150 lira arasında olan 2022 yılı kış dönemi için belirlenen destek tutarını 900 lira ile 2 bin 500 lira aralığına çıkarttık. Önümüzdeki zaman içerisinde ödemelerimizi gerçekleştireceğiz." Bu yapılan açıklama ışığında belirlenen ödeme miktarı 900 TL ile 2500 TL arasında olacağı açıklanmış oldu.

DOĞALGAZ YARDIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğal gaz destek ödemelerine dair birtakım açıklamalarda bulundu. Mart ve nisan aylarında gerçekleşen ilk ödeme sonrası 331 bin haneye toplam 114,2 milyon lira hesaplara geçti. Bakan Derya Yanık doğal gaz desteğinin ikinci ödemesi olan kış dönemi ödemelerinin bu hafta itibarıyla başlayacağına dair sinyaller verdi.

DOĞALGAZ YARDIMI ELDEN ALINIR MI?

Doğalgaz yardımı nasıl alınır, elden alınır mı? sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Doğalgaz fatura desteği ödemeleri, başvurusu kabul edilen hak sahibi kişilerin PTT kartına yatırılacak ve vatandaşlar ödemelerini PTT şubelerinden teslim alabilirler.

DOĞALGAZ DESTEĞİ HANGİ AYLARDA VERİLİYOR?

Doğalgaz yardımı başvurusu e-Devlet sistemi üzerinden "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" kısmından yapılmaktadır. Doğalgaz desteği ödemeleri üç aylık olacak şekilde yani üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez o da mart ve ekim aylarında gerçekleştirilmesinin planlandığı duyuruldu.

Doğalgaz tüketim desteği yardımı nasıl alınır?

Doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? Kimler doğalgaz desteği alacak?

Doğal gaz desteğinde son dakika gelişmesi! Kapsam genişletildi, tutar yükseltildi