Ekonomi

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımın durumu tamamlandı ne demek? Doğalgaz yardımı PTT'ye ne zaman yatacak? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar! Kabinede alınan kararlar doğrusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları kamuoyu ile paylaştı

DOĞALGAZ YARDIMI PTT’YE NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'ndan sonra kameralar karşısına geçerek bazı açıklamalarda bulundu.

Kabinede alınan kararlar doğrusunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararları kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile Destek Programı Kasım ayı ödemelerine dair de vatandaşların beklediği o tarih verdi.

İşte diğer detaylar…

DOĞALGAZ YARDIMIN DURUMU TAMAMLANDI NE DEMEK?

Doğalgaz yardımı veya herhangi başka bir yardımın yapılan değerlendirmeler sonucundan kapsamdan çıktığını, değerlendirme sürecinin tamamlandığını yani sona erdiğini ve artık ödeme yapılabileceğini ifade etmektedir.

DOĞALGAZ YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Doğalgaz tüketim desteği başvuruları e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından gerekli bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurarak bu destek yararlanabilirsiniz. E-Devlet sisteminin dışında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden de Doğal Gaz Tüketim Desteği başvurusunda bulunulabilir.

2022 TOKİ ARSA BAŞVURULARI NE ZAMAN?

TOKİ arsa başvurusunun nasıl yapıldığı merak edilen konular arasındadır. TOKİ arsa başvuruları, 10 Ekim 2022 tarihinde başladı. İlk başta bitiş süresi 7 Kasım olarak belirtilmişti ama geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sürenin 15 Kasım'a kadar uzatıldığını açıkladı. TOKİ arsa başvuruları e-devlet üzerinden ve Ziraat Bankası şubelerinden yapılabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden veya ikametgâh adresinin yani yaşanılan yere bağlı olarak 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılmaktadır.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTİYOR?

450 ile 600-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemeleri gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi de 2023 yılı Haziran ayı için olacak ve bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı son bulacaktır.

Onaylanan doğalgaz yardımı nasıl alınır?

Kasım ayı SED yardımı ne zaman yatacak? Kasım ayı SED yardımı neden yatmadı?