04 / 05 / 2024

Doğalgaza 2010'a kadar zam yok

Doğalgaza 2010'a kadar zam yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaza yılbaşına kadar zam yapılmayacağını söyledi



Enerji Bakanı Taner Yıldız, Meclis'te cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yıldız gazetecilerin sorusu üzerine 2010'a kadar doğalgaza zam yapılmayacağını açıkladı. Yıldız, son yurtdışı gezilerinin enerji açısından Türkiye'ye getirilerinin ne olacağının sorulması üzerine, “Son üç günde Suriye Halep salı günü, çarşamba Paris'te uluslararası enerji ajansı perşembe bağdatta, Suriye ve Bağdat'ta yüksek düzeyde stratejik konsey toplantısıydı. Özellikle Suriye'de beraber ortak pertol aramaları ile ilgili yapacağımız iş birliğinin bence her iki ülke için getirisi olacak” dedi.

Irak ile işbirliği
Doğalgaz konusunda da Suriye ile işbirliği yapacaklarını ifade eden Yıldız, şunları söyledi: “Doğalgazda özellikle Irak'ın normalleşmesiyle alakalı şehir için şebekenin düzenli şekilde yapılmasını teminen Türkiye'deki birikimlerimizi Irak'a aktaracağız. 65'e yakın şehirde doğalgaz dağıtımı ile ilgili ihaleler sonuçlandı. En az 55 ilimizde doğalgaz kullanılıyor. Bu birikimleri Irak'a aktaracağız. Her iki ülkenin de enerji de işbirliğini daha da güçlendirmiş olacağız.”
Radikal

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yılbaşına kadar doğalgaza zam yok!
 
Taner Yıldız, Suriye ile petrol arayacaklarını söyledi
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yılbaşına kadar doğalgaza zam yapılmayacağını söyledi. Son 3 günde enerji konusunda, Suriye, Fransa ve Irak'ta yapılan çalışmaların Türkiye'ye önemli katkısı olacağını ifade eden Yıldız, "özellikle Suriye'de ortak petrol aramaları ile ilgili yapacağımız işbirliğinin bence her iki ülke için getirişi olacak. Kamuoyunda, 'sınırın diğer tarafında petrol var bu tarafında neden yok' tartışmaları yapılıyor. Bunları daha şeffaf ve açıklanabilir şekilde izah edeceğiz" dedi.
Gazete Habertürk


Geri Dön