Genel

'Doğalgaza alternatif yakıt altyapısı oluşturulmalı'

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, stratejik kamu binalarında, doğalgaza alternatif yakıt altyapısının olması gerektiğine dikkat çekti. İşte açıklaması...

Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği (KBSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İlhan, “Stratejik kamu binalarında, doğalgaza alternatif yakıt için altyapı oluşması gerektiğini, bu amaçla; tüm stratejik kamu binalarında 45 gün içerisinde, alternatif yakıt altyapısının kurulabilmesinin mümkün olduğunu düşünüyoruz” dedi.


İlhan, “Camia olarak, ülkemizin doğalgaza dönüşümünü kısa sürede sağladığımız gibi doğalgazdan alternatif yakıtlara geçişini de 2 yıl içerisinde sağlamamız mümkündür” dedi.


İlhan, “Bilindiği üzere apartmanlarda, bireysel ısıtma sistemlerinin alternatif yakıta dönüşmesi neredeyse imkansızdır. Bu nedenle olası doğalgaz krizlerinin önüne geçilmesi için binalarda ısıtma sistemlerinin merkezi hatta bölgesel olması yönünde teşvik edilmesi önem arz etmektedir. Bu da alternatif yakıt kullanımının daha kolaylaştırılmasını sağlayacaktır” diye konuştu. 


Milliyet