01 / 05 / 2024

Doğaltaş fuarı 25 Mart'ta açılıyor

Doğaltaş fuarı 25 Mart'ta açılıyor

MARBLE Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 25- 28 Mart 2009 tarihleri arasında 15. kez gerçekleşecek.



Dalında dünyanın ikinci büyük fuarı kabul edilen,  İzmir  Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) tarafından düzenlenen MARBLE'a ilişkin hazırlık çalışmalarının, geçici hollerin inşasıyla hız kazandı. Dört gün süreyle açık kalacak MARBLE için İZFAŞ'ın, Kültürpark'ın doğal dokusuna zarar vermeyecek şekilde 7 bin 110 metrekarelik dört yeni geçici hol inşa ettiği, geçici holler ile fuar kapalı alanın 25 bin metrekareye yükseleceği kaydedildi.

Uzun Havuz üzeri, 9 Eylül ve Lozan Kapı girişleri ile Uluslararası İzmir Fuar Alanı'na entegre olarak inşa edilecek prefabrike ünitelerin klima ve havalandırma sistemlerine sahip olacağı, geçici hollerde 300 civarında firmanın katılımının gerçekleşeceğinin öngörüldüğü, katılımcı sayısının bin 100 civarında hedeflendiği ifade edildi.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, "Sektörden gelen yoğun katılım talebi, bu yıl da Kültürpark'ın maksimum seviyede kullanılacağı yeni alternatifleri gündeme getirdi. Kapalı alan ihtiyacına yanıt vermek için geçici hollerin inşasına başladık. Geçici holler, fuarın ardından kaldırılacak" dedi.

Doğaltaş sektöründen fuara destek

Fuara destek veren sektörel kuruluşların, Türkiye Mermer, Doğaltaş ve Makineleri Üreticileri Birliği (TÜMMER), İzmir Mermerciler Derneği, İzmir Mermerciler Odası, Afyon İscehisar Mermerciler Derneği, Bilecik Mermer ve Granit Sanayicileri Derneği, Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği, Diyarbakır Mermerciler Derneği, Sivas Doğaltaş ve Madenciler Derneği, Elazığ Mermerciler ve Madenciler Derneği, Muğla Mermerciler Derneği, İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) olduğu bildirildi.

Geri Dön