22 / 05 / 2024

Doğan Ekici: Birinci önceliğimiz toplu konut olacak!

Doğan Ekici: Birinci önceliğimiz toplu konut olacak!

Ak Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Doğan Ekici yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşümde buradaki dokuyu tamamen kaldırmayacağız. Pilot bir bölge oluşturup, çalışmalarımızı orada yürütmeyi düşünüyoruz" dedi




Kayseri Gündem gazetesi Ak Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Doğan Ekici ile söyleşi yaptı. İşte o söyleşi; 


Doğan Ekici Kimdir? Sizden dinleyebilir miyiz? 

1966 Hacılar doğumluyum. İlk, orta ve lise tahsilimi Kayseri'de yaptım. Üniversiteyi  Ankara  Diş Hekimliği Fakültesi'nde bitirdim. 23 yıldır kendi özel diş kliniğim var. Askerlik dönüşü siyasete atıldık. 

Ak Parti Kurucu üye başkanıyım. 3 dönem Ak parti İlçe başkanlığı yaptım. 1 dönemde İlçe yönetim Kurulu üyesiydim. İlçe Başkanlığım dönemimde 2 defa yerel yönetimlerde belediye başkanlığını kazandık. 2 defa genel seçimlerde ilçeler bazında 1. olarak seçimleri kazandık. Referandumda %84 oy oranıyla yine birinci olduk. Bize görev tevdi edildi. 

İnşallah en iyi şekliyle bu görevi yapmaya çalışacağız. Kazanıp yeni rekorlara imza atacağız. 

Eğer yeni dönemde belediye başkanı olarak seçilirseniz, Hacılar için neler yapmayı düşünüyorsunuz? 

Projelerimi şöyle sıralayabilirim; Birincisi  TOKİ  diyoruz. Biz ilçe olarak Kayseri'ye çok göç veriyoruz. Nüfuzumuz gittikçe azalıyor. 

Bunu engellemek için birinci önceliğimiz toplu konut olacak. İkinci projemiz kentsel dönüşüm ile ilgili olacak. Depreme dayanıksız eski virane yapıların yıkılıp yerine depreme dayanıklı güzel yapılaşmayı düşünüyoruz. Hacılarımızın girişinde sanayimiz eski yapılarla çevrili. Orayı Kaldırıp yerine alışveriş merkezi ve işyerleri yapacağız. Üstüne de konut yapmayı düşünüyoruz. Yine mezarlık çevre düzenlemesi ve mezarlık yerlerinde park yerleri yapmayı planlıyoruz. Mezarlık çevresine de taziye yeri yapmayı düşünüyoruz. Yine kanalizasyon ve doğalgaz çalışmalarına devam edeceğiz. 

Kıranardı'ya benzer piknik alanları, şelale, kafeterya ve lüks düğün salonu inşa edeceğiz. Asfaltımızı adaletli ve eşit dağıtacağız. Yine göçü engelleyecek tedbirler alacağız. Müteahhitleri teşvik edici bazı düzenlemeleri hayata geçireceğiz. Buradaki imar değişikliklerini yeniden düzenleyeceğiz. 0-2,0-3, 0-9 imar yapılaşmalarını 1/1000'liklerine bizim yetkilerimizde olanları artırıp, 3 katı 5'e ve 5 katı da 7'ye çıkartarak müteahhitleri buna teşvik edeceğiz. 

"İlçeye spor kompleksi yapacağız" Hinterlant yasasına göre bütün ilçeler büyükşehire geçti. Büyükşehrimizde kendi ödeneğinin %20'sini ilçelere yatırım olarak götürecek. Biz de ilçemize düşen hisseyi en iyi şekilde almayı hedefliyoruz. Gençlerimizin, gençlik merkezi talebi var. İçerisinde sineması, tiyatrosu, havuzu, hamamı, saunası masa tenisi, bilardosu vb. hizmetlerin sunulacağı bir kompleks yapacağız. İlçemizin canlılığını artırmak için bir spor Yükselcokulu'nu ilçemize kazandıracağız. 

"Eleştirileri dinleyip, sorunlara çözümler bulacağız" Belediyelerin en büyük gelirleri arsalardan ve vergilerden oluyor. 

Arsa satıp, kaynak üretmeyi düşünüyorum. Bunların yanında kilitli parke tesisi kurup ve bu parkelerin satışını ucuz bir şekilde sağlamayı planlıyoruz. Bu şekilde sokak ve cadde aralarını güzelleştirmeyi düşünüyoruz. Bunun yanında bir belediye fırını yapıp, vatandaşımıza ucuza ekmek satmayı planlıyoruz. Bunun yanında organizedeki fabrikalara da bu ekmekten verip, gelir elde etmek istiyoruz. 

Hacılarımızda yarım kalan projelerimiz var. Bu yarım kalan projelerimizi de bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Hacılarda tarım arazisi olan bölgeler var. 

Buralar birinci dereceden sulama alanı değilmiş. 

Bunu araştırdık. Oraları da imara açmayı hedefliyoruz. Muhtarlarla ayda bir toplantı yapıp. Sorunları yerinde inceleyip, birebir problemlerle ilgileneceğiz. Büyükşehirde olduğu gibi beyaz masa kurup, eleştirileri dinleyip, sorunlara çözümler bulacağız. 

Kayseri'deki KAYMEK kursları gibi Hacılarda da bunu uygulamayı düşünüyoruz. Halıcılık, bilgisayar, yabancı dil, diksiyon vb. kurslarla vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde hizmet etmeyi hedefliyoruz. Küçük ölçekli bir sanayi kurmayı düşünüyoruz. Eğer belediye başkanı da olursam Ak Parti rozetini çıkarıp, bütün vatandaşlarımıza eşit mesafede davranacağım. 

Kentsel dönüşüm çalışmalarında bulunacağınızı söylediniz. Ancak bazı kesimlerin Hacılar'daki dokunun bozulmaması yönünde tepkilerin olduğu ve bu tepkilerinde kentsel dönüşüme engel olunacağı belirtiliyor... Böyle bir durum var mı? 

Zaten Kentsel dönüşümde buradaki dokuyu tamamen kaldırmayacağız. Pilot bir bölge oluşturup, çalışmalarımızı orada yürütmeyi düşünüyoruz. 

Kayseri'de yapılan soğuktan korunma, yalıtım ve boya şeklinde güzelleştirmeyi düşünüyoruz. 

Biz de tamamen yıkmayı doğru bulmuyoruz. 

İlçedeki sosyal ve ekonomik açıdan sıkıntılar malum. Hacılar- Erciyes yolunda 2013'ün sonunda yaşanan kaza ile bu durumun daha kötüye gittiği söyleniyor. Buraya ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? 

Erciyes Kış turizminin bir kısmı Hacıları içeriyor.  Bu içerdiği kısımlarda otelimiz yok. Buraya bir otel düşüncemiz var. Bizim ilçemizin Erciyes'e çıkan yolları biraz dar ve virajlı. Kayseri- Hacılar, HacılarErciyes yolunun da genişletilmesini planlarımız arasına aldık. 


Kayseri Gündem



Geri Dön