Ekonomi

Doğan Holding’ten sürpriz satış. Bu haber piyasayı alt üst edecek!

Doğan Holding şirketi, Türkiye’nin lider çelik halat ve tel üreticisi olan Çelik Halat’taki hisselerinin tamamını Artaş İnşaat ve Betatrans Lojistik şirketlerine satmak üzere anlaşmaya vardı. Holding, hisselerinin yüzde 75’ini Artaş İnşaat’a kalan kısmını ise Betatrans Lojistik ve de Ticaret A.Ş’ye Bu kapsamda Doğan Holding, Çelik Halat için verilen teklifi olumlu bir teklif olarak değerlendirdi

Doğan Holding, değer odaklı, öncü ve sürdürülebilir bir yatırım holding bakış açısıyla yürüttüğü sadeleşme, dijitalleşme ve odaklanma gibi çalışmalarla portföy yapısını dönüştürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Doğan Holding, Çelik Halat için verilen teklifi olumlu bir teklif olarak değerlendirdi. Doğan Holding, 12 Ekim 2022 tarihi itibarıyla Çelik Halat ve Tel San. A.Ş. firmasının bünyesinde bulunan yüzde 69,83 hissesinin; yüzde 75’ine karşılık gelen kısmını Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ve de yüzde 25’ine karşılık gelen kısmını ise Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve de Ticaret A.Ş. firmasına devretme kararı aldı.

Çelik Halat hisselerinin yüzde 30,17’si Borsa İstanbul piyasasında işlem görüyor. Doğan Holding’e ait söz konusu payların devir işlemleri ise Rekabet Kurulu onayının hemen ardından tamamlanacak.

ŞİRKETİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKISI DEVAM EDECEK

1997 yılında Doğan Grubu’na katılan Türkiye’nin lider haline gelen çelik halat ve tel üreticisi Çelik Halat, 2022’de 60.’ncı yılını kutladı. Sektörünün ilk halat konusundaki Ar-Ge merkezi olan Çelik Halat, Ar-Ge yatırımıyla ürettiği katma değerli ürünleri 50’den fazla ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine de katkıda bulunmaya devam edecek.

Faaliyete geçtiğinde yılda 4 bin 500 ton kapasite ile çelik halat, galvanizli tel ve yaylık tel üretime başlayan Çelik Halat fabrikası, daha sonra gelişen pazar şartlarına da uyum sağladı. Çelik Halat şirketi tüm ürün gruplarına yaptığı yatırımlar yanında ürün yelpazesine de öngermeli beton demetini sistemi ekleyerek, toplam yıllık üretim kapasitesini ise 70 bin tona yükseltti. Üretilen galvanizli tel, çelik halat,  endüstriyel yaylık tel, patentli tel ve beton demeti, otomotiv sektöründen beyaz eşyaya, madencilik sektöründen ormancılığa, tarımdan inşaata pek çok sektör ve alanda kullanılıyor.