Genel

Doğtaş yerli ortak bulup halka açılacak!

Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, aralık ayına kadar yerli bir holding ile ortaklığa gidip 3 yıl sonunda halka açılacaklarını söyledi. Global ekonomik kriz nedeniyle 2008'de halka açılma planlarını askıya alan Doğtaş, yeniden halka arzı gündemine

Körfez sermayesi 3 fon dışında mobilya sektörüne girmek isteyen yerli bir holding ile de görüşme masasında olduklarını dile getiren Doğtaş Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, "Mobilya sektörüne girmek isteyen yerli bir holding ile stratejik ortaklık işimize geliyor. Yüzde 50'ye kadar hisse satışı yapabiliriz. Gizlilik sözleşmesi yaptığımız için adını açıklayamıyorum ama görüşmeler 6 aydır devam ediyor ve pek çok pürüzü hallettik. Aralık ayına kadar görüşmeler sonuçlanır" dedi. Doğan, bu görüşme sonuçlanmadığı takdirde rotayı Körfez sermayesine çevireceklerini ve 3 yıl içinde halka açılmayı hedeflediklerini kaydetti.

ORTADOĞU'DA BÜYÜYECEK

Ortadoğu'ya odaklanacaklarını söyleyen Doğan, İran'da ortaklık yaptıklarını ve mağaza sayısını 10'dan 21'e çıkaracaklarını belirtti. Davut Doğan, Ortadoğu'da kesilen siparişlerin yeniden başladığını ifade etti.

SABAH