Kent Haberleri

Doğu Akdeniz'in yatırım üssü: Osmaniye OSB!

Osmaniye OSB, kurulduğu günden beri sunduğu altyapı imkanları ile birlikte coğrafi konumunun getirdiği avantajlarla ülkemizde yatırım yapılabilecek bölgelerin başında yer alıyor..

Osmaniye OSB, kurulduğu günden beri sunduğu altyapı imkanları ile birlikte coğrafi konumunun getirdiği avantajlarla ülkemizde yatırım yapılabilecek bölgelerin başında yer alıyor. Yaklaşık 700 hektar alana sahip bölgemiz; Adana, Hatay ve Gaziantep karayolları ağı, Osmaniye'den geçen demiryolu bağlantısı, limanlara ve komşu illerdeki havaalanlarına yakınlığından dolayı yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi. 


Bölgemiz, doğalgaz istasyonu ve atık su arıtma tesisleri başta olmak üzere tamamlanmış altyapısı ile yatırımcılara hizmet veriyor. OSB'de 11 bin 500 kişiye istihdam sağlıyoruz. Doluluk oranımız ise yüzde 95 seviyesinde. Tüm bunların yanı sıra 10 kilometre uzağımızdaki Erzin Bölgesi'nde yapımı devam eden liman projesiyle, bölgemizin limanlara yakınlığının yanı sıra adeta kendi limanı bulunan bir organize sanayi bölgesi haline gelecek. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde tamamlanmasını hedeflediğimiz bu yatırım sayesinde, yatırımcılar için önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlayacağız. Ulaşımda yaşanacak kolaylıklar, üretim ve sonrasında ihracata da katkı sağlayacak. 


Her geçen gün bölgemizde demir-çelik üretiminin ağırlığı artıyor. Bölgemiz adeta demir-çelik ihtisas OSB haline gelmeye başladı. Bölgemizde yapılan ve hayata geçirilmeye devam eden demir-çelik yatırımları sayesinde, inşaat demirinden nitelikli sac üretimine kadar neredeyse her tür demir-çelik ürünü üretilmeye başladı. 


Türkiye 50 milyon ton civarında bir sıvı çelik üretim kapasitesi ile dünya genelinde ilk 10'da yer alıyor. Bu üretim kapasitesinin yüzde 15'e yakınının tek başına Osmaniye OSB'de bulunduğu düşünülürse, artık rahatlıkla Osmaniye OSB'ye, demir çelik ihtisas OSB diyebiliriz. OSB'deki demirçelik üretimindeki gücümüzün ve bu üretimimizin yatay ve dikey alanda artarak devam eden yeni yatırımlarla büyüdüğünü, daha da büyüyeceğini ve tüm Doğu Akdeniz havzası ile entegre devasa bir ekonomik alan yaratacağını öngörüyoruz. Bunun ilk örneklerini de görmeye başladığımızın müjdesini verebiliriz. Bu bağlamda başta otomotiv, beyaz eşya, makine ve ekipman üreticilerinin bölgemizle çok daha yakından ilgilenmeye başladığını söyleyebiliriz. 


Doğu Akdeniz Bölgesi'nin yatırım üssü haline getirdiğimiz OSB'miz, 700 hektar alana ulaşarak, kurulduğu günden bugüne kadar yedi kat büyüyen, üretim, istihdam ve ihracat rakamlarını katlayarak artıran bir bölge oldu. Genişleme alanlarımız ile OSB'yi çok daha fazla büyütme imkanına da sahibiz. 

Bugün itibarıyla yurt genelindeki OSB sıralamasında 18'inci, enerji tüketiminde ise 5'inci sıradayız. Osmaniye OSB sayesinde Osmaniye'nin ihracat rakamını 1 milyon dolar seviyelerinden 1 milyar dolar seviyelerine çıkardık. Artık Osmaniye bir tarım kenti değil bir sanayi kenti oldu. 

OSB öncülüğünde değişen ve dönüşen Osmaniye, bizim imal ettiğimiz ürünleri, kendi üretimleri için girdi olarak kullanacak yeni yatırımlarla daha da güçlenecek. Yeni genişleme alanları, yatırımları ve Erzin Limanı ile birlikte dünyaya daha fazla entegre olan OSB ve Osmaniye, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine yaklaşmasında önemli üretim merkezlerinden biri olacak. 


Dünya Özel ek