Genel

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan 51 projeye destek!

Doğu   Marmara   Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Erkan Ayan, sorumluluğu altındaki illerden biri olan Sakarya'yı bölgenin ağırlık merkezi olarak nitelendirerek, bölgedeki çalışmaları hakkında konuştu....

Ajansın sorumluluk alanındaki diğer illeri Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova olarak ifade eden Ayan, ;     tüm bu bölgeyi kapsayacak şekilde geliştirdikleri 2010-2013 bölge planı doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Ayan, şimdiye kadar toplamda 51 projeye destek olduklarmı belirtti. Geçen yıl ilk olarak çıktıkları 15 milyon liralık 'KOBf lerin rekabet gücünün arıtrılması mali des-tek programı' doğrultusunda Sakar-ya'dan 75 firmanın başvurduğunu ifade eden Ayan, 16 firmanın destek almaya hak kazandığını belirterek, 'Destek almaya hak kazanan 8 mil-yon 134 bin liralık toplam bütçeli 16 projeye 3.5 milyon TL'nin üzerinde hibe desteği sağlayacağız. Ayrıca kamu kurumlan, yerel yönetimler, STK'lar, odalar ve üniversiteler gibi kar amacı gütmeyen kurumlar için geliştirilen Teknik destek ve doğrudan faaliyet desteği mali destek programı'm da uyguladık. 2010 ve 2011 yıllarında bu yönde yaptığımız çağrıya tam 71 kurum ve kuruluş projesiyle başvurdu. Bunlardan 35 proje destek almaya hak kazandı' diye konuştu.

STRATEJİK MARKAL4şžMA PLANI
Ajansın kentin kalkınması için uyguladığı bir diğer özel çalışma olarak markalaşma eylem planları olan 'marka kent stratejik kalkınma planı'nı gösteren Erkan Ayan, Sa-karya'nın yanı sıra diğer dört ili de yine bu plan çerçevesinde markalaş-tırmaya kararlı olduklarını belirterek bu yöndeki çalışmaları şöyle anlattı:

'Bu planın hazırlanması için 15 bin kilometre yol yaptık. 9 bin fotoğraf çektik. 425 kişiyle birebir mülakat yaptık. Köy köy ne yetişir neler markalaşabilir elimizde mevcut.

Doğa turizminden, sağlık turizmine birbirinden farklı 53 farklı turizm çeşidini keşfettik ve bunların birçoğunun Sakarya'da uygulanabilir olduğunu gördük. Bu potansiyelin değerlendirilmesi için çalışmaları sürdürüyoruz. Mesela tarihi evleri, termal potansiyeli ve doğa turizmi olanaklarıyla öne çıkan Taraklı ilçemize yönelik ulusal çapta Kentsel Tasarım Yarışmasına çıkılması için çalışmalar yapmaktayız. Bunların dışında Sakarya'daki ilk çalıştayımızı lojistik alanlarında hızla gelişeceği düşünülen ve önemli bir turizm potansiyeline sahip olan Karasu bölgesi için yaptık. Karasu'nun ekolojik ve ekonomik gelece-ği başlığıyla gerçekleşen çalıştaya kamu, özel ve sivil toplum örgüt 1 temsilcileri büyük ilgi gösterdi.'
Milliyet