24 / 05 / 2024

Doğuş GYO'nun hisse fiyatları yüzde 17 artacak!

Doğuş GYO'nun hisse fiyatları yüzde 17 artacak!

Şirket ilk olarak 2008 yılı başında Gebze Çenter Alışveriş Merkezi'nin projelendirilmesi ile kapılarını ziyaretçilere açmıştı. Aynı bölgede 200 odalı, dört yıldızlı bir otel projesinin çalışmaları da devam ediyor....




Şu anda 14 aktifi bulunan Doğuş GYO'nun Kartal bölgesinde eskiden Doğuş Oto Shovvroom’unun bulunduğu arsa üzerinde showroom ve ev ofis bloğundan oluşan proje çalışmaları bulunuyor. Ayrıca şirketin Kartal kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alan arsası için ön tasarım çalışmalarına da başlandı. Riva, Bodrum ve Yalıkavak’da yapılması planlanan projelerin geliştirilmesine de ağırlık veriliyor. Doğuş GYO doğuş hisselerinin 12-17 olan sektörel fiyat/kazanç oranının oldukça altında [4.82] işlem görmesi önemli. 


Öte yandan, şirketin özellikle yıllık bazda net kar büyümesinde yüzde 166 artış yakalaması ve nakit döndürme süresinin sektörde en iyi oranlardan birisine sahip olması da diğer olumlu özellikleri. Geçtiğimiz haftalarda Galataport ihalesini kazanması sonrası sert alım tepkisiyle karşılanan hissede olası düzeltme hareketlerinde alım yapılabilir. Şirketin projelerinde çeşitliliğe yer vermesinin önümüzdeki dönemlerde risk oranını azaltacağını düşünüyoruz. Doğuş GYO hisseleri için orta vadede 5.50 TL hedef fiyatla yüzde 17 yükseliş potansiyeli öngörüyoruz.


Para


Geri Dön