Eğitim

Doğuş Holding halka açılacak!

Hamdi Akın'ın şirketi Akfen'in halka arzı Doğuş'u da heveslendirdi

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, halka arzın orta vadede rekabet avantajı sağlayacağını belirterek, "Belki bir sürpriz yaparız, Hamdi Bey'den sonra biz de halka açılırız" dedi. Hamdi Akın'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Akfen Holding, 5-6-7 Mayıs tarihlerine talep toplama yöntemiyle halka açıldı. Halka Arz Seferberliği Zirvesi'nde bir konuşma yapan Şahenk, şunları söyledi: "Türkiye, son 7-8 yılda nereye gittiğini bilen bir ülke, küreselleşmenin içinde değişimin de önemli parçası olmaya başladı. Halka arz, ekonominin desteklenmesi için çok önemli bir yöntem olarak görülür. Halka açılma şirketlere, kamuya ve sermaye piyasası otoritelerine bilgi verme gereğini doğuruyor. Orta vadede sürdürülebilir büyüme kayıt dışının ortadan kaldırılması ve şeffaflığın artırılmasıyla olabilir." Aile şirketlerinin gerekli kurumsallaşmayı yapamazsa ikinci nesilden öteye geçemediğini belirten Şahenk "Aile şirketlerinin devamlılığının sağlanması milli gelir açısından önemli bir husus. Şirketleri sürdürülebilir kılmak için halka arz etkin bir yöntem" dedi.

BELKİ BİR SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ

Bazen aile fertleri arasında görüş ayrılıkları olabildiğini belirten Şahenk "Ne kadar kurumsallaşırsak, uluslararası standartlara uygun olarak gerçekçi olup şirketleri yönetebilirsek bazı şirketleri halka arz etmemeyi bile düşünebiliriz. Şirketler sizle beraber çalışan 25 bin kişinin şirketi. Grubumuz üç rating şirketi açısından denetleniyor. Belki bir sürpriz yaparız, Hamdi Bey'den (Akın) sonra biz de halka açılırız" dedi.
Star

Basında yer alan diğer haberler:

Şahenk: Orta vadede belki sürpriz yapar, halka açılırız
08.05.2010 Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, halka arzın orta vadede rekabet avantajı sağlayacağını belirterek, "Belki bir sürpriz yaparız, biz de halka açılırız" dedi

Halka Arz Seferberliği Zirvesi'nin ikinci gününde konuşan Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Holding'in halka açılabileceğinin işaretini verdi. Doğuş Holding'in üç derecelendirme kuruluşu tarafından denetlendiğine dikkat çeken Şahenk, halka açık bir şirket gibi çalıştıklarını belirtti. Şahenk, "Şirketlerimizi halka arz etmeden önce sanki halka arz edilmiş gibi belli prensiplerle yönetmeye gayret etmek lazım. Aileler büyüdükçe adetler, hissedarlar çoğalıyor. Bazen aile fertleri arasında görüş ayrılıkları olabiliyor. Ne kadar kurumsallaşırsak, uluslararası standartlara uygun olarak gerçekçi olup şirketleri yönetebilirsek bazı şirketleri halka arz etmemeyi bile düşünebiliriz. Şirketler sizle beraber çalışan 25 bin kişinin şirketi. Sizinle ürünlerinizi alan müşterinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de şirketi. Grubumuz üç reyting şirketi açısından denetleniyor. Belki bir sürpriz yaparız, Hamdi Bey'den (Akın) sonra biz de halka açılırız" dedi.

BORSA SABIRLI OLANA KAZANDIRIR
"Türkiye son 7-8 yılda nereye gittiğini bilen bir ülke, küreselleşmenin içinde değişimin de önemli parçası olmaya başladı. Halka arz, ekonominin desteklenmesi için çok önemli bir yöntem olarak görülür" diyen Şahenk, "Halka arzda şirketler için sermaye temini düşünülür. Son yıllarda sağlanan makroekonomik istikrar ortamı Türk şirketler için yurtdışından borçlanma imkanlarını da artırdı. Şirketler Türkiye için kalıcı kurumlar yaratmaya odaklanmalı. Halka açılma şirketlere, kamuya ve sermaye piyasası otoritelerine bilgi verme gereğini doğuruyor. Orta vadede sürdürülebilir büyüme kayıtdışının ortadan kaldırılması ve şeffaflığın artırılmasıyla olabilir. Halka arzla birlikte piyasayı belli kurallar üzerine oturtabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

'Kamuya önemli görevler düşüyor'
ŞEFFAFLIK konusunda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) nezdinde yapılan özel durum açıklamaları ve raporlamaya ilişkin düzenlemelerin faydalı olduğunu belirten Şahenk, kamu otoritesi şeffaflık ilkelerinin uygulanmasında kilit öneme sahip olduğunu belirterek, "Şeffaflığın sağlanması süreç işidir. Bu nedenle halka açılacak şirketlerin herhangi bir bilgi saklamaması gerekir. 40'tan fazla halka arz başvurusu olduğunu düşünürsek kamu otoritesine önemli görevler düşüyor" dedi. Şahenk sözlerini şöyle sürdürdü: Halka arz edilecek bir şirkete yatırım kararı alırken kurumsal yönetim ilkelerine uyumu da önemli rol oynamaktadır.
Sabah