27 / 04 / 2024

Doğuş, Port Göcek ve Select Marmaris'e talip oldu!

Doğuş, Port Göcek ve Select Marmaris'e talip oldu!

Doğuş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Hüsnü Akhan, Doğuş Grubunun, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Otelini bünyesine katmak üzere Turkon Holding ile mutabakat sağladıklarını bildirdi



Doğuş Grubunca yapılan yazılı açıklamada, turizm sektöründeki atılımını yurt içi ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla sürdüren grubun, bu alandaki son hamlesinin Turkon Holding'e bağlı Port Göcek ve Marmaris'te bulunan Select Maris Oteli olduğu belirtildi. Açıklamada, geçen haftalarda Hırvatistan'ın Sibenik kentinde marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu'nun, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli için Turkon Holding ile prensipte anlaştığı dile getirilerek, bu anlaşmayla birlikte, Doğuş Grubunun Türkiye'de sahip olduğu marina sayısının 3'e, sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısının 8'e, toplam yatak kapasitesinin ise 5 bin 150'ye ulaşmasının öngörüldüğü kaydedildi.

 

Doğuş Grubu ile Turkon Holding arasında varılan mutabakat ile Port Göcek Marina ve Select Maris Oteli üzerinde yapılacak hukuki, finansal ve teknik inceleme neticesinde ilgili resmi kurumlardan alınacak izinler ve onayların ardından marina ve otelin tüm kullanım haklarının Doğuş Grubu'na devrinin öngörüldüğü belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Halen Türkiye'de D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalarıyla Ege ve Akdeniz çanağındaki yat tutkunlarına hizmet veren Doğuş Grubu, 375 deniz, 160 kara bağlama kapasiteli Port Göcek'i bünyesine katarak Türkiye'de marinacılıktaki kapasitesini bin 525'i denizde, 910'u karada olmak üzere, toplam 2 bin 435'e çıkaracak. Doğuş Grubu, Hırvatistan'la beraber D-Marin markası altında denizde vekarada toplam 2 bin 835 bağlama yeri kapasitesine ulaşmış  olacak.

 

Turkon Holding ile varılan mutabakat sonucunda, bundan böyle Doğuş Grubu çatısı altında faaliyet gösterecek olan 44'ü suit toplam 274 oda ve 553 yatak kapasiteli Marmaris Select Maris Oteli ile grubun sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısı 8'e, toplam yatak kapasitesi ise 5 bin 150'ye çıkacak. Halen aralarında Park Hyatt İstanbul, Hyatt Regency İstanbul, Sheraton Antalya, Maritim Hotel Grand Azur'un da yer aldığı otelleri bünyesinde bulunduran Doğuş Grubu, bu satın alma ile birlikte otelcilik alanındaki büyüme hedefi doğrultusunda bir adım daha atmış olacak. 156 bin metrekare toplam, 35 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan 5 yıldızlı Select Maris Otelin kendine ait koyları bulunuyor." Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğuş Holding Üst Yöneticisi (CEO) Hüsnü Akhan da, Doğuş Grubunun turizmde derinleşme ve genişleme stratejisi çerçevesinde çeşitli büyüme fırsatlarını değerlendirdiğini belirterek, "Port Göcek ve Marmaris Select Maris için alınan prensip kararı ile hem marinacılık hem de lüks otel segmentindeki iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk" dedi.

 

Türkiye'de turizm sektörünün potansiyeline inandıklarını, grup olarak bu yöndeki yatırımlarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Akhan, şöyle devam etti: "Doğuş Grubu olarak, turizmi hem grubumuz adına hem de ülke ekonomisi adına önemli bir yatırım ve hizmet alanı olarak görüyoruz. Gerek marinacılıkta gerekse otelcilikteki yatırım ve büyüme arzumuz, bu inancımızın bir sonucu. Nitekim, temmuz ayında Hırvatistan'da marina yatırım ortaklığımızı başlattık.

 

Dalaman'da hayata geçireceğimiz yeni marinanın proje hazırlıkları devam ediyor. Bugün ise, Doğuş bünyesine, Türk turizminin iki önemli değerini daha katmak üzere bir mutabakat sağladık. Bu adımlarımızın ülkemize ve grubumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum."

AA

 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

 

`Aile bağı'yla aldığı Maris'i 5 yıl sonra Doğuş'a satıyor     
 
5 yıl önce Marmaris Select Maris Otel'i ve 2005 yılında ise Port Göcek'i Yapı Kredi Bankası'ndan satın alan Turkon Holding'in İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, tesisleri Doğuş Grubu'na satıyor. Kalkavan, 2004 yılında Marmaris Select Maris Otel'i 24.5 milyon Euro'ya aldıklarında, "Ailece Maris'le gönül bağımız var" demişti.

2004 yılında Marmaris Select Maris Otel'i, 2005 yılında ise Port Göcek'i Yapı Kredi Bankası'ndan satın alan Turkon Holding'in İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, şimdi de otel ve marinayı Doğuş Grubu'na satmaya hazırlanıyor. 2004 yılında 24.5 milyon Euro'ya satın aldığı Marmaris Select Maris için "Fiyat, değerlendirme raporunda çıkan rakamdan yüksek, ama ailece Maris'le gönül bağımız var" diyen Kalkavan, Port Göcek Marina'nın ve Marmaris'te bulunan Select Maris Oteli'nin tüm kullanım haklarının Doğuş Grubu'na devri için çalışmalara başladı. Bu anlaşmayla birlikte, Doğuş Grubu'nun Türkiye'de sahip olduğu marina sayısı 3'e, otel ve tatil köylerinin sayısı 8'e, toplam yatak kapasitesi de 5 bin 150 ulaşacak.

2 bin 835 teknelik kapasite

Halen Türkiye'de D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalarıyla Ege ve Akdeniz'deki yat tutkunlarına hizmet veren Doğuş Grubu, 375 deniz, 160 kara bağlama kapasiteli Port Göcek'i bünyesine katarak Türkiye'de marinacılıktaki kapasitesini 1525'i denizde, 910'u karada olmak üzere, toplam 2 bin 435'e çıkaracak. Doğuş Grubu, Hırvatistan'la beraber D-Marin markası altında denizde ve karada toplam 2 bin 835 bağlama yeri kapasitesine ulaşmış olacak.

Turkon Holding ile varılan mutabakat sonucu bundan böyle Doğuş Grubu çatısı altında faaliyet gösterecek olan 44'ü suit toplam 274 oda ve 553 yatak kapasiteli Marmaris Select Maris Oteli ile grubun sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısı 8'e, toplam yatak kapasitesi ise 5 bin 150'ye çıkacak. Halen aralarında Park Hyatt Istanbul, Hyatt Regency Istanbul, Sheraton Antalya, Maritim Hotel Grand Azur'un da yer aldığı otelleri bünyesinde bulunduran Doğuş Grubu, bu satın alma ile otelcilik alanındaki büyüme hedefi doğrultusunda bir adım daha atmış olacak. 156 bin metrekare toplam alan, 35 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu 5 yıldızlı Otel'in, kendine ait koyları bulunuyor.

Turizmde küçülme kararı aldık

TURİZM sektöründen tamamen ayrılmayı düşünmediklerini dile getiren Turkon Holding İcra Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, şöyle konuştu: "Şirketler bazen küçülür bazen büyür. Bugünkü şartlar gereği böyle bir karar aldık. Denizcilik sektörüne biraz daha ağırlık vermek istedik. Şirketlerin bazen böyle dönemleri olur. Ancak sektörden tamamen çekilmek gibi bir düşüncemiz yok. Diğer tesislerimiz çalışmalarına devam ediyor."

Turizme inandığımız için yatırım yapıyoruz

DOĞUŞ Grubu'nun turizmde büyüme stratejisi çerçevesinde çeşitli fırsatları değerlendirdiğini belirten Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, şu değerlendirmeyi yaptı: "Port Göcek ve Marmaris Select Maris için alınan prensip kararı ile hem marinacılık hem de lüks otel segmentindeki iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk. Türkiye'de turizm sektörünün potansiyeline inanıyoruz. Hırvatistan'da da marina yatırım ortaklığımızı başlattık. Dalaman'da yeni marinanın proje hazırlıkları devam ediyor. Bugün ise, Doğuş bünyesine, iki önemli değeri daha katmak üzere bir mutabakat sağladık."
Hürriyet

 

Fırsatları değerlendirdi, Port Göcek ve Select Maris'i alıyor 


Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli almak için Turkon Holding'le prensipte anlaştı. Doğuş CEO'su Hüsnü Akhan, turizmde derinleşme stratejisi çerçevesinde büyüme fırsatlarını değerlendirdiklerini söyledi

 

Turizm sektöründeki atılımını yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı yatırımlarla sürdüren Doğuş Grubu'nun bu alandaki son hamlesi, Turkon Holding'e bağlı Port Göcek ve Marmaris'te bulunan Select Maris Otel oldu. Geçtiğimiz haftalarda Hırvatistan'ın Sibenik kentinde marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli almak için Turkon Holding'le prensipte anlaştı.

 

8 oteli 3 marinası olacak

Bu anlaşmayla birlikte, Doğuş Grubu'nun Türkiye'de sahip olduğu marina sayısının 3'e, sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısının 8'e, toplam yatak kapasitesinin ise 5 bin 150'ye ulaşması öngörülüyor. Doğuş Grubu ile Turkon Holding arasında varılan mutabakat ile, Port Göcek Marina ve Select Maris Otel üzerinde yapılacak hukuki, finansal ve teknik inceleme neticesinde ilgili resmi kurumlardan alınacak izinler ve onayların ardından Port Göcek Marina'nın ve Marmaris'te bulunan Select Maris Oteli'nin tüm kullanım haklarının Doğuş Grubu'na devri öngörülüyor.

 

Doğuş Grubu'nun turizmde derinleşme ve genişleme stratejisi çerçevesinde çeşitli büyüme fırsatlarını değerlendirdiğini belirten Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, "Port Göcek ve Marmaris Select Maris için alınan prensip kararı ile hem marinacılık hem de lüks otel segmentindeki iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk" dedi. Türkiye'de turizm sektörünün potansiyeline inandıklarını, grup olarak bu yöndeki yatırımlarını kararlılıkla sürdüreceklerini söyleyen Akhan, "Biz Doğuş Grubu olarak, turizmi hem grubumuz adına hem de ülke ekonomisi adına önemli bir yatırım ve hizmet alanı olarak görüyoruz. Gerek marinacılıkta gerekse otelcilikteki yatırım ve büyüme arzumuz, bu inancımızın bir sonucu" diye konuştu.


Marinacılıkta kapasite 2 bin 835'e çıkacak

D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalarıyla yat tutkunlarına hizmet veren Doğuş Grubu; 375 deniz, 160 kara bağlama kapasiteli Port Göcek'i bünyesine katarak Türkiye'de marinacılıktaki kapasitesini 1525'i denizde, 910'u karada, toplam 2 bin 435'e çıkaracak. Doğuş, Hırvatistan'la toplam 2 bin 835 bağlama yeri kapasitesine ulaşmış olacak.

 

Select Maris kendine ait koylarıyla fark yaratıyor

Turkon Holding ile varılan mutabakat sonucu bundan böyle Doğuş Grubu çatısı altında faaliyet gösterecek olan Marmaris Select Maris Oteli, 44'ü suit toplam 274 oda ve 553 yatak kapasitesine sahip. Otelle grubun sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısı 8'e, toplam yatak kapasitesi ise 5 bin 150'ye çıkacak. Halen aralarında Park Hyatt Istanbul, Hyatt Regency Istanbul, Sheraton Antalya, Maritim Hotel Grand Azur'un da yer aldığı otelleri bünyesinde bulunduran Doğuş Grubu, bu satın alma ile birlikte otelcilikte büyüme hedefi doğrultusunda bir adım daha atmış olacak. 156 bin metrekare toplam alan, 35 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan 5 yıldızlı Select Maris Otel'in, kendine ait koyları bulunuyor.
Vatan

 

Doğuş, otelcilikte atağa kalkıyor

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, turizmde yurtdışında markalaşarak büyüyeceklerini söyledi. Grup, Turkon Holding'den Port Göcek Marina ve Marmaris Select Maris Otel'i aldı

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Doğuş Grubu'nun otelcilikte yeni bir atağa geçeceğini söyledi. Tarım gibi turizmde de Türkiye'nin geleceğine çok inandığını söyleyen Şahenk, otelcilikte başlatacakları yeni yatırımlar için Doğuş İnşaat, Doğuş Marina ve Doğuş Turizm'in birlikte çalıştığını söyledi. Turizmin, otel rezervasyonundan havaalanına, marinadan müzeye çok geniş alanlarda düşünülmesi gereken bir faaliyet alanı olduğunu anlatan Şahenk, Türkiye'nin sahil şeridinde otelcilik yapacaklarını söyledi.
Yeni girişimde grubun yanında yerli veya yabancı bir ortak olmadığını belirten Şahenk, "Turizmde güzel sürprizlerimiz olacak. Türk markalarını dışarıda tanıtmak için. Örneğin marinada dünyada müşteri üç aşağı beş yukarı aynı. Bunları Türkiye'ye çekebilmek için yurtdışında bir iki anahtar yerde bayrağımızı ve logomuzu koyabileceğimiz yatırımlara başladık. Bir tanesini Hırvatistan'da Sibenik'te gerçekleştirdik. Dışarıdaki bilinirliğimizle buraya  müşteri çekeceğiz. Bu anlamda yakın zamanda bu zinciri büyütmek istiyoruz" dedi.
Şahenk, turizmde dışarıda yeni yatırımlarla markalaşacaklarını aktarırken Doğuş Grubu, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli için Turkon Holding'le prensipte anlaşmaya vardı. Doğuş Grubu Türkiye'de sahip olduğu marina sayısını 3'e, otel ve tatil köylerinin sayısını 8'e, toplam yatak kapasitesini ise 5150'ye ulaştırmayı hedefliyor. Port Göcek Marina'nın ve Marmaris'te bulunan Select Maris Otel'in tüm kullanım hakları Doğuş Grubu'na devredilecek.

Niğde için tarım düşünülüyor
Grubun her kriz döneminde olduğu gibi bu döneminde de bir kriz planını uygulamaya koyduğunu ifade eden Şahenk, baba şehri Niğde'de yatırım yapmak için valillik, belediye ve partilerin milletvekillerinin de bulunduğu bir çalışma grubu oluşturulduğunu söyledi. Şehre babası Ayhan Şahenk'in adını taşıyan bir tıp fakültesi açmayı düşündüklerini anlatan Şahenk, ancak budan vazgeçerek Niğde'ye ve çevresine daha fazla katkı sağlayacak bir girişimde bulunmayı hedeflediklerini söyledi. Şahenk, tarımın bu alanlardan biri olduğunu vurguladı. Türkiye'nin bölgesindeki ülkelere başka ülkelerden uçaklarla elma, armut, ananas geldiğini söyleyen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "Biz eskiden kiviyi yurtdışında yiyorduk. Şimdi Türkiye'de kivi üretebiliyorsak toprağı suyu olan memleketimizde çok daha önemli işler yapabiliriz" dedi.

`Dergicilikte büyüyoruz'
Medyaya bakışınız nedir, büyüyecek misiniz?
Televizyonculuğu seviyoruz. Arkadaşlarımız da kaliteli, iyi işler yapıyorlar. Dergicilikte büyüyoruz. Conde Nast Grubu'yla anlaştık. Vogue'u aldık. Birçok televizyon kanallarına bakıyorum hepsi bizim kardeşlerimiz, bizde çalışmış arkadaşlar. Başka yerlerde de güzel şeyler yapıyorlar. Rekabet güzel şey, rekabeti güzel yapacaksınız. Rekabeti daha iyi yapmak için yapacaksınız.

`Kriz 2013'te biter'
Dünya krizinin bir virüs gibi her ülkeyi etkilediğini belirten Şahenk, krizin bitiş sürecine ancak 2013'te tanık olunabileceğini, beklentilerin bu tarihlere göre belirlenmesinin yararlı olacağını söyledi. Hükümetin ülkenin uzun vadeli geleceği için bir plan belirlemesi gerektiğini söyleyen Şahenk, global krizin 2. Dünya Savaşı'nın ortaya koyduğu finansal ağırlık kadar ağır bir ortam yarattığını belirterek, Türkiye'nin 2030'da genç ve işşiz bir nüfusa sahip olma riskiyle karşı karşıya bulunduğu endişesini iletti. Şahenk, "İleride Türkiye'yi müthiş bir risk veya potansiyel bekliyor. 2030'lu yıllarda dünyadaki en genç nüfusa sahip ülkelerden biri Türkiye olacak. Uzun vadeli bir sanayileşme projesine ve rekabet avantajlarımıza çok gerçekçi bakmalıyız. Görüş ayrılığı, parti ayrılığı olmadan 72 milyon insanın tutunacağı bir yol haritasını belirlemeliyiz" dedi.
Kadife Şahin/Milliyet

Doğuş, Hırvatistan'dan sonra Muğla koylarına 2 otelle döndü

Temmuz'da Hırvatistan'da marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu, Port Göcek Marina ile Marmaris Select Maris Oteli'ni bünyesine katmak için Turkon Holding ile anlaştı
Turizm sektöründeki atılımını yurtiçi ve yurdışında yaptığı yatırımlarla sürdüren Doğuş Grubu'nun son hamlesi Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli'ni bünyesine katmak oldu. Grup bu konuda Turkon Holding ile mutabakat sağladı.

ONAY BEKLENİYOR
Anlaşmaya göre Port Göcek Marina ve Select Maris Oteli üzerinde yapılacak hukuki, finansal ve teknik inceleme ile ilgili resmi kurumlardan alınacak izinler ve onayların ardından marina ve otelin tüm kullanım hakları Doğuş Grubu'na devredilecek. 25 Temmuz'da Hırvatistan'ın Sibenik kentinde marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu'nun bu anlaşma ile Türkiye'de sahip olduğu marina sayısının 3'e, sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısının 8'e, toplam yatak kapasitesinin ise 5 bin 150'ye ulaşması öngörülüyor. 156 bin metrekare toplam, 35 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan 5 yıldızlı Select Maris Oteli'nin kendine ait koyları bulunuyor.

'TURİZMDEKİ İDDİAMIZI ORTAYA KOYDUK'
Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, Doğuş Grubu'nun turizmde derinleşme ve genişleme stratejisi çerçevesinde çeşitli büyüme fırsatlarını değerlendirdiğini belirtti. Akhan "Port Göcek ve Marmaris Select Maris için alınan prensip kararı ile hem marinacılık hem de lüks otel segmentindeki iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk'' dedi. Türkiye'de turizm sektörünün potansiyeline inandıklarını, grup olarak bu yöndeki yatırımlarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Akhan, Dalaman'da hayata geçirecekleri yeni marinanın proje hazırlıklarının devam ettiğini hatırlattı.

GRUBUN OTEL SAYISI SEKİZE YÜKSELDİ
- Park Hyatt İstanbul Maçka Palas
- Hyatt Regency İstanbul
- Sheraton Voyager Antalya
- Maritim Hotel Grand Azur
- Maritim Hotel Club Alantur
- Paradise Side Beach Hotel
- Aldiana Side
- Marmaris Select Maris Oteli

MARİNA SAYISI DÖRDE ÇIKACAK
- Didim (1200 yat kapasite)
- Turgutreis (650 yat kapasite)
- Dalaman (proje-1300 yat kapasite)
- Port Göcek Marina (400 yat kap.)
Sabah

 

Doğuş Grubu'ndan turizme dev yatırım
TURİZM sektöründeki atılımını   yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı yatırımlarla sürdüren Doğuş Grubu'nun, bu alandaki son hamlesi Turkon Holding'e bağlı Port Göcek ve Marmaris'te bulunan Select Maris Otel oldu. Geçtiğimiz haftalarda Hırvatistan'ın Sibenik kentinde marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli için Turkon Holding'le prensipte anlaştı. Bu anlaşmayla birlikte, Doğuş Grubu'nun Türkiye'de sahip olduğu marina sayısının 3'e, sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısının 8'e, toplam yatak kapasitesinin ise 5150'ye ulaşması öngörülüyor.
Halen Türkiye'de D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalarıyla Ege ve Akdeniz çanağındaki yat tutkunlarına hizmet veren Doğuş Grubu; 375 deniz, 160 kara bağlama kapasiteli Port Göcek'i bünyesine katarak Türkiye'de marinacılıktaki kapasitesini 1525'i denizde, 910'u karada olmak üzere, toplam 2435'e çıkaracak. Doğuş Grubu, Hırvatistan'la beraber D-Marin markası altında denizde ve karada toplam 2835 bağlama yeri kapasitesine ulaşmış olacak.


BÜYÜMEYE DEVAM
DOĞUŞ Holding CEO'su Hüsnü Akhan, 'Port Göcek ve Marmaris Select Maris için alınan prensip kararı ile hem marinacılık hem de lüks otel segmentindeki iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk' dedi. Akhan, şöyle devam etti: 'Doğuş Grubu olarak, turizmi hem grubumuz adına hem de ülke ekonomisi adına önemli bir yatırım ve hizmet alanı olarak görüyoruz. Gerek marinacılıkta gerekse otelcilikteki yatırım ve büyüme arzumuz, bu inancımızın bir sonucu. Nitekim, temmuz ayında Hırvatistan'da marina yatırım ortaklığımızı başlattık. Dalaman'da hayata geçireceğimiz yeni marinanın proje hazırlıkları devam ediyor. Bugün ise, Doğuş bünyesine, Türk turizminin iki önemli değerini daha katmak üzere bir mutabakat sağladık.'

Akşam

 

Doğuş Grubu iki tesise talip oldu 

Doğuş Grubu turizm yatırımlarını genişletiyor. Doğuş, Turkon Holding'e bağlı Port Göcek ve Marmaris'teki 5 yıldızlı, 553 yataklı Select Maris Otel'i alıyor.

İki şirket prensipte anlaştı. Bu anlaşmayla, Doğuş Grubu'nun Türkiye'deki marina sayısının 3'e, sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısının 8'e, yatak kapasitesinin ise 5 bin 150'ye ulaşması öngörülüyor. Yapılan açıklamada "Port Göcek Marina ve Select Maris üzerinde hukuki, finansal ve teknik inceleme neticesinde ilgili resmi kurumlardan alınacak izinler ve onayların ardından Port Göcek Marina'nın ve Select Maris Oteli'nin tüm kullanım haklarının Doğuş Grubu'na devri öngörülüyor" denildi.

YURTDIŞINDA MARİNA YAPACAK

Doğuş, üç hafta önce Hırvatistan'ın Sibenik kentinde marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalamıştı. Halen Türkiye'de D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalarıyla hizmet veren Doğuş, Hyatt Recency İstanbul, Maritim Hotel Club Alantur, Maritim Hotel Grand Azur, Sheraton Voyager Antalya, Paradise Side Beach Hotel, Aldiana Side, Park Hyatt İstanbul Maçka Palas'ı bünyesinde bulunduruyor.

Garanti konutta faizi yüzde 0.99'a çekti

Garanti Bankası, mortgage, iş yeri ve bireysel finansman kredilerinin faiz oranlarını indirdi. Mortgage kredisinde 0-12 ay vadede faiz oranı yüzde 1.07'den 0.99'a, 25-36 ay vadede yüzde 1.27'den 1.19'a, 85-120 ay vadede ise yüzde 1.34'ten 1.27'ye düşürüldü. İş yeri kredilerinde, 12 ay vadede faiz yüzde 1.18'den 1.11'e, 60 ay vadede ise yüzde 1.41'den 1.35'e indirildi. Bireysel finansman kredisinde ise tüm vadelerde faiz oranı yüzde 1.61'den 1.49'a düşürüldü. Öte yandan Garanti International N.V.'nin, Romanya'da `en iyi bireysel internet bankası' seçildiği bildirildi.
Star

 

Doğuş, Port Göcek ve Select Maris Oteli alıyor

 

Turizm sektöründeki büyümesini sürdüren Doğuş Grubu, Turkon Holding'e bağlı Port Göcek ve Marmaris'te bulunan Select Maris Otel'i alıyor. Böylece Doğuş'un Türkiye'de sahip olduğu marina sayısı üçe, otel ve tatil köylerinin sayısı sekize çıkıyor

 

Turizm sektöründeki yatırımlarına devam eden Doğuş Grubu'nun, bu alandaki son hamlesi, Turkon Holding'e bağlı Port Göcek ve Marmaris'te bulunan Select Maris Otel oldu.

Doğuş Grubu, Turkon Holding'le prensipte anlaştı. Doğuş Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz haftalarda Hırvatistan'ın Sibenik kentinde marina yatırımı için ortaklık anlaşması imzalayan Doğuş Grubu, Port Göcek Marina ve 5 yıldızlı Marmaris Select Maris Oteli için Turkon Holding'le prensipte anlaştı.  Bu anlaşmayla birlikte, Doğuş Grubu'nun Türkiye'de sahip olduğu marina sayısının üçe, sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısının sekize, toplam yatak kapasitesininse 5150'ye ulaşması öngörülüyor. Doğuş Grubu ile Turkon Holding arasında varılan mutabakatla, Port Göcek Marina ve Select Maris Otel üzerinde yapılacak hukuki, finansal ve teknik inceleme neticesinde ilgili resmi kurumlardan alınacak izinler ve onayların ardından Port Göcek Marina'nın ve Marmaris'te bulunan Select Maris Oteli'nin tüm kullanım haklarının Doğuş Grubu'na devredilecek" denildi.

 

Kapasite artıyor
Halen Türkiye'de D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim marinalarıyla Ege ve Akdeniz çanağındaki yat tutkunlarına hizmet veren Doğuş Grubu, 375 deniz, 160 kara bağlama kapasiteli Port Göcek'i bünyesine katarak Türkiye'de marinacılıktaki kapasitesini 1525'i denizde, 910'u karada olmak üzere, toplam 2435'e çıkaracak. Doğuş Grubu, Hırvatistan'la beraber D-Marin markası altında denizde ve karada toplam 2835 bağlama yeri kapasitesine ulaşmış olacak.


Turkon Holding ile varılan mutabakat sonucu bundan böyle Doğuş Grubu çatısı altında faaliyet gösterecek olan 44'ü suit toplam 274 oda ve 553 yatak kapasiteli Marmaris Select Maris Oteli ile grubun sahip olduğu otel ve tatil köylerinin sayısı sekize, toplam yatak kapasitesi ise 5150'ye çıkacak. Halen aralarında Park Hyatt Istanbul, Hyatt Regency Istanbul, Sheraton Antalya, Maritim Hotel Grand Azur'un da yer aldığı otelleri bünyesinde bulunduran Doğuş Grubu, bu satın alma ile birlikte otelcilik alanındaki büyüme hedefi doğrultusunda bir adım daha atmış olacak. 156 bin metrekare toplam alan, 35 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu olan beş yıldızlı Select Maris Otel'in, kendine ait koyları bulunuyor.
Doğuş Grubu'nun turizmde derinleşme ve genişleme stratejisi çerçevesinde çeşitli büyüme fırsatlarını değerlendirdiğini belirten Doğuş Holding İcra Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, "Port Göcek ve Marmaris Select Maris için alınan prensip kararı ile hem marinacılık hem de lüks otel segmentindeki iddiamızı bir kez daha ortaya koymuş olduk" dedi. Türkiye'de turizm sektörünün potansiyeline inandıklarını, grup olarak bu yöndeki yatırımlarını kararlılıkla sürdüreceklerini söyleyen Akhan, şöyle devam etti:
"Biz Doğuş Grubu olarak, turizmi önemli bir yatırım ve hizmet alanı olarak görüyoruz. Nitekim, Temmuzda Hırvatistan'da marina yatırım ortaklığımızı başlattık. Dalaman'da hayata geçireceğimiz yeni marinanın proje hazırlıkları sürüyor. Bugünse, bünyemize, iki önemli değeri daha katmak üzere bir mutabakat sağladık." Bilindiği gibi Port Göcek ve Marmaris'te bulunan Select Maris Otel'in kurucusu Çukurova Grubu'ydu. Çukurova'nın patronu Mehmet Emin Karamehmet borçlarına karşılık olarak tesisleri satmıştı.
Radikal


Geri Dön