Kent Haberleri

Dolar 16 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Hemen bakın! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır olun

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası dün, yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Yatırımcılar son dakika dolar kuru ilgili uzmanların yorumlarını da takip ediyor. Dolar ile ilgili kritik açıklama yapıldı ve doların 16 gün içinde ne kadar olacağı belli oldu. Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır Perşembe günü ABD enflayon rakamlarının açıklamasının ardından dolar kuru yukarı yönlü hamlelerine devam etti

Son dakika dolar/TL kuru hafta sonunun ilk gününde milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor. Perşembe günü ABD enflayon rakamlarının açıklamasının ardından dolar kuru yukarı yönlü hamlelerine devam etti.

Dolar endeksi dün 101 seviyesine kadar gerilese de dolar Türk Lirası karşısında yükselmeye devam etti.  Elinde dolar olan veya dolar yatırımı yapmak isteyen yatırımcıların doların ne kadar olacağını araştırıyor. Dolar ile ilgili uzman yorumlarını takip eden yatırımcılar ''dolar ne kadar olacak? Dolar yükselecek mi? Dolar ne olur?'' sorularının yanıtarını araştırıyor.  Dün Merkez Bankası yıl sonu dolar kuru beklentisini açıklamasının ardından Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar tahmini geldi. 

Dolar 16 gün içinde tam anlamıyla bu kadar olacak! Bu rakam geliyor! Yastık altında doları olanlar şimdiden hazır olun 

ABD ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI!

Bu hafta piyasalarda kriitk gelişmeler yaşandı. Bu gelişmelerden biri doların yönünü etkileyecek ABD enflason rakamları oldu. ABD aralık ayı tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 6,5'e gerileyerek beklentiler doğrultusunda açıklandı.

ABD'de enflasyon kasım ayında aylık yüzde 0,1, yıllık yüzde 7,1 yükselmişti. Ekonomistlerin aralık ayı enflasyon beklentisi ise yıllık artışın aralık ayında yüzde 6,5'e gerilemesi yönündeydi.

Ekonomistler aylık enflasyonun ise yüzde -0,1 düzeyinde gerçekleşmesini öngörüyordu.

 

MERKEZ BANKASI DOLAR BEKLENTİSİ!

TCMB'nin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon artış beklentisi yüzde 32,46 olurken, yıl sonu dolar/TL beklentisi 23,12 olarak belirtildi.

Katılımcıların yıl sonu dolar/TL beklentisi 23,12 olurken, 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi 22,77'den 23,43'e yükseldi.

 

DOLAR 16 GÜN İÇİNDE TAM ANLAMIYLA BU KADAR OLACAK!

.Dolar yorumları ile tanınan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 16 gün içinde ne kadar olacağını resmen açıkladı.

Geçer, doların şuanda gerçek değerinin 24 TL olduğunu açıklayarak, Türkiye'de doları baskılamak için korkunç bir kaynağın israf edildiğini söyledi.

Dolardaki baskının devam etmesinin yanlış olduğunu belirten Selçuk Geçer; ''Dolar kuru, er ya da geç 2023 yılının ilk aylarında gerçek seviyesi olan 24 TL'ye gelecek" dedi.

Dolar kurunun baskılanarak 18 TL olduğunu söyleyen ekonomist Selçuk Geçer ''Tabi, baskılanarak 18 TL'de tutuluyor ve 24 TL olmuş olsaydı bugün asgari ücret 8,500 lirayı böldüğünüz zaman yine 350 dolar civarında tutacaktı.'' ifadelerini kullandı.

Geçer, doların baskı altında olduğu için  18 TL seviyesinde işlem gördüğünü açıkladı ve doların bir ay içinde gerçek değeri olan  24 TL'yi göreceğini açıkladı.

 

DOLAR/TL 14 OCAK 2023 NE KADAR?

Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 19,105 lira, satış fiyatı 19,144 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi bugün 101,965 seviyesinde aşağı yönlü hareket ediyor. Dolar/TL en yüksek 19,18 lira, en düşük ise 18,90 lira seviyesi görüldü. Dolar açılışı 18,93 liradan yaparken bir önceki kapanış 19,096 TL.

Altın fiyatları tozu dumana kattı! Bu rakamları görenlerin gözleri fırladı! Hemen bakın! 14 Ocak 2023 altın fiyatları

Gram altın çıldırdı! Altın dehası İslam Memiş yeni rekoru hemen açıkladı! Bu rakamı görenler mutluluktan ağlayacak!

Dolarlarınızı sakın satmayın! Ekonomist Selçuk Geçer peş peşe açıkladı! Sadece 30 gün sonra dolar bu kadar olacak!