Kent Haberleri

Dolar 20 TL mi olacak yoksa dibi mi boylayacak? Doların 3 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Çabuk koşup bakın

Dolar kuru bu hafta oldukça hareketli geçti. ABD tahvil verilerinin açıklanması ve dolar endeksindeki düşüşlerle dolar/TL kuru değer kaybetti. Doların ne kadar olacağı ise araştırılmaya devam ediyor. Dolar 20 TL olacağını söyleyen analistlere karşılık dibi boylayacak diyenler var. Peki dolar ne olacGüçlü dolar, bu hafta içi kritik gelişmelerle birlikte oldukça değer kaybetti

Son dakika dolardaki gelimeler milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Güçlü dolar, bu hafta içi kritik gelişmelerle birlikte oldukça değer kaybetti. ABD tahvil verilerinin düşük gelmesi ve dolar endekisinin 112 seviyelerinden 109 seviyesine kadar gerilemiş olması doların değer kaybetmesine neden oldu.

Öte yandan dolar yatırımcıları, doların ne kadar olacağını merak ederken; analitlerin yorumlarını yakından takip ediyor. Bazı analistler doların 20 TL olacağını söylerken bazı analistler ise doların dip rakamlara düşeceğini belirtti. Bu dolar yorumları karşısında kafası karışan yatırımcılar ''dolar ne olacak, dolar yükselecek m, düşecek mi?'' sorusunu araştırmaya başlarken Doların 3 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu. 

DOLAR 20 TL OLACAK!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, son dakika dolar yorumları yapmaya devam ediyor. Çılgın dolar yorumları ile bilinen Selçuk Geçer, doların Ekim sonunda 20 TL olacağını söyledi ve yatırımcıları uyardı. Geçer doların güç kazanarak yükselişe geçeceğini her konuşmasında ifade ediyor. Öte yandan dolar için rakam açıklamalarına devam eden Geçer, doların 30 ardından 40 TL seviyelerine ulaşacağını belirtti. 

 

DOLAR DİBİ BOYLACAK!

Selçuk Geçer'in tersi görüşe sahip İslam Memiş ise doların düşeceğini hatta dibi boylacağını belirtti. İslam Memiş önümüzdeki hafta FED faiz kararının olduğunu ve bu karar ile doların nasıl olacağını açıklayan bir yorum yaptı. Memiş:'' Yine enflasyonu bastıracağız ve her şey güllük gülistanlık olacak’  diye piyasalara gülücük dağıtmaya devam edecekler. İnanmıyoruz tabi ki böyle yeşil enflasyon yok dünyada ama değer bazında baktığınızda dolar kuru bazında bir gerilemenin mümkün olabileceğini tahmin ediliyor." dedi.

Öte yandan İslam Memiş gibi doların düşeceğini söyleyen ikinci anaist  ise Ekonomist Necmettin Batırel. Batırel de doların düşeceğini savunan ekonomistler arasında yer alıyor. 

DOLAR 3 GÜN SONRA BÖYLE OLACAK

Dolar kurunun yönünü belirleyecek olan FED faiz kararına sadece 3 gün kaldı. 3 gün saonra FED faiz kararını açıklayacak. Geçtiğiniz Eylül ayında 75 baz puan artıra  FED sonrası dolar kuru hızla yükselmeye başlamıştı. Bu ayki beklenti tekrar 75 baz puan artışını olması yönünde. Eğer 75 baz puan artışı gerçekleşirse doların şuanda 18,68 TL seviyesinin çok üstüne çıkması bekleniyor. 

 

DOLARDA SON DURUM 29 EKİM 2022

Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 18,59 TL, satış fiyatı 18,68 TL seviyesinden işlem görüyor. Dolar endeksi bugün 110 seviyesinde. Euro dolar paritesi ise 0,99 bandında hareket ediyor.

İslam Memiş: Piyasayı bitirdiler! Öngörüsü yer yerinden oynatacak! İşte detaylar!

Kritik tarihi açıkladı! Dolar 4 gün sonra resmen çakılacak!