Altın & Dolar

Dolar 23 TL mi olacak? SocGen'den dolar tavsiyesi

Societe Generale, üç aylık dönemde carry pozisyonlarında yüzde 10 kâr hedefiyle dolar/TL kurunda kısa pozisyon açılmasını önerdi. Dolar 23 TL mi olacak? SocGen'den dolar tavsiyesi... Dolar 23 TL mi olacak? İşte SocGen'den dolar tavsiyesi

Societe Generale, politika faizinin 22 Haziran toplantısında 650 baz puan artışla yüzde 15’e yükseltilmesini, Temmuz ve Ağustos aylarında da faiz artışlarının devam edeceğini öngörüyor. Dolar 23 TL mi olacak? İşte SocGen'den dolar tavsiyesi...

DOLAR 23 TL Mİ OLACAK?

Societe Generale baş CEEMEA stratejisti Marek Drimal imzalı, 2 Haziran tarihli hazırlanan raporda yaz sezonunda artan turist gelirlerinin dış dengeyi iyileştireceğini ve buna ek olarak, TCMB’nin faiz artırma ve bazı ortodoks politikaların dönme ihtimallerinin yükselmesinin “liranın carry cazibesinin artıracağı” öngörüldü.

Türk Lirası'nın yakın vadede forward sözleşmelerinden güçlü bir şekilde daha iyi performans göstermesini bekleyen Drimal, Dolar/TL ’nin 20,88 TL’den kısa pozisyon açılmasını, 23,00 TL seviyesinden zarar-kes yapılmasını tavsiye etti.

Kurum dolar/TL’nin önümüzdeki aylarda “yalnızca kademeli olarak” düşerek üçüncü çeyreğin sonunda 21,50 TL civarına ineceğini de öngördü.

TCMB'DEN FAİZ ARTIŞI BEKLENTİSİ!

Notta ana riskler olarak geri dönülen politika ortodoksisine dair hayal kırıklığı oluşması ve yeni ekonomi yönetiminin ihracatı desteklemek için para birimini zayıflatması ihtimalleri gösterildi.

Kurum, politika faizinin 22 Haziran tatihinde 650 baz puan artırarak, yüzde 15’e yükseltilmesini, ardından da Temmuz ve Ağustos aylarında 500’er baz puan artırımlar gerçekleştirilmesini bekliyor.

Bugün dolar ne kadar? Dolar/TL kaç lira? 6 Haziran 2023 dolar kaç TL? Son dakika dolar/TL kuru...

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR OLDU? 6 HAZİRAN SALI DOLAR/TL KAÇ LİRA?

Milyonlarca kişi dolar/TL kurunu merak edip araştırıyor. Dolar/TL kuru bugün ne kadar? Dolar kaç lira? 6 Haziran Salı dolar ne kadar oldu? soruları arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Dolar/TL kuru bugün yeni rekora imza attı. Dolar endeksi bugün yüzde 0,05 yükselerek 103,977 oldu. Dolar/TL kuru alış fiyat 21,51 lira, satış fiyatı ise 21,58 liradan satışa sunuluyor.

Dolarda yangın yeri! Dolar yeni rekorunu kırdı! Doların geleceği en yüksek rakam açıklandı!

Yatırım yapacaklar bir kez daha düşünsün! Bu sene en çok buna yatırım yapan kazanacak! Şimdiden hazır olun, geliyor...