Ekonomi

Dolar 30 TL olacak mı? Doların kokusunu alan adam Selçuk Geçer açıkladı

Dolarla ilgili yaptığı tahminlerle tanınan ekonomist Selçuk Geçer, geçtiğimiz günlerde doların 30 bandına çıkacağını iddia etmişti. Bu sözlerine yönelik eleştiriler gelen Geçer, "15 olacağına da inanılmıyordu ama oldu" ifadelerini kullandı. Geçer'in bu sözlerine kısa sürede tepki geldi

Dolar hakkında gerçekleştirdiği açıklamalar ve daha önce yaptığı tahminlerle tanınan ekonomist Selçuk Geçer geçtiğimiz günlerde doların 30 TL bandına çıkmasının sürpriz olmayacağını söyledi. Geçer'in bu sözlerine kısa sürede tepki geldi. Ancak Geçer sözlerinden geri adım atmadı. Bugün yeni bir paylaşım daha yapan Selçuk Geçer, "Doların 7-8, 15 TL olacağına da inanmıyorlardı ancak oldu. 30 TL olacağına da inanmıyorlar, göreceğiz" ifadelerini kullandı. 

Selçuk Geçer, önceki gün de dolar kuruna ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. 

Medyatava'da yer alan habere göre, yaptığı tahminlerle dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. 

Selçuk geçer yaptığı açıklamalarda, Eylül ayında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararı aldığını açıklarken, 2021'in eylül ayında merkezin faizinin 19 puan olduğunu kaydetti.

Yaptığı açıklamada, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ayının toplam 500 baz puan indirimi yapan Merkez Bankası, Ocak, Şubat, Mart, Nisan aylarında faizi sabit tuttuğunu söyleyen Selçuk Geçer, Mayıs'ta Merkez Bankası'nın faizi sabit bıraktığını açıkladığını kaydetti. 

Enflasyona endeksli tahvil ya da süper Bono çıkarılacak açıklamalarından sonra iktidarın Kur Korumalı Mevduat uygulamasından istediği verimi alamadığının anlaşılmasından sonra doların ateşinin yeniden yükselişe geçtiğini söyledi.

Yaptığı açıklamada 1,5 ay önce 14 lira 50 kuruş seviyelerindeki doların kısa sğrece 16 lira 50 kuruşu gördüğünü belirten ve daha sonra da 18 TL'yi geçtiğini kaydeden Selçuk Geçer, 21 Aralık tarihinden sonra düşürülen doların şimdilerde 17.75 seviyesinde olduğunu söyledi. 

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar hakkında yeni zirve için tahminlerini de açıkladı. Yaptığı açıklamada doları artık tutamadıklarını kaydeden Selçuk Geçer, Dolar 17 TL'yi gördükten sonra 19 lira olana kadar yükselmeyi sürdüreceğini dile getirerek. "Bundan sonra  belki bir müdahale olur ama artık ok yaydan çıktı dedi ve tutana aşk olsun" dedi.

Yaptığı açıklamada "Dolar endeksi, 105’ geldiyse buralardan uzak duracaksın" diyen Selçuk Geçer, Türkiye’nin daha kırılgan bir ülke olduğunu, doların 20 lirayı kırıp 25 liraya gideceğini söyledi.  Selçuk Geçer, cari açık bu durumdaysa sene sonunda dolar kurunun 26-30 seviyelerinde olacağını da sözlerine ekledi.

Kira Sertifikası Nedir? Yatırımcılar bu habere dikkat!

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatları ile ilgili şok gelişme!

3600 ek göstergeye dair son durum! 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak?