27 / 04 / 2024

Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmanıyor! Dövizde tarihi anlar! 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları

Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmanıyor! Dövizde tarihi anlar! 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları

Türk Lirası'ndaki değer kaybı devam ediyor. Bugün Dolar 32 TL'ye euro 35 TL'ye tırmandı ve tarihi rekorlarını kırdı. İşte 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları.



5 Mart 2024 döviz kurları güne yükselişle başladı. Dolar ve euro kuru yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Dolar ve euro bugün tarihi rekorunu kırdı. Dolar 32 liraya, euro kuru ise 35 liraya merpen dayadı. 

DÖVİZ KURLARI REKOR KIRDI!

Dolar/TL kuru dün yüzde 0.6 yükselişle 31.57 TL seviyesinde kapandıktan sonra Foreks piyasalarda haftanın ikinci işlem gününde 31.80 TL seviyesinde zirve tazeledi. Türk Lirası son üç günde yüzde 1 değer yitirerek önceki günlere göre bir miktar daha hızlı değer kaybetti. Euro TL ise 34.54 TL ile zirve tazeledi.

Dolar 32 TL ye euro 35 TL ye tırmanıyor! Dövizde tarihi anlar! 5 Mart 2024 son dakika döviz kurları

PİYASALARI GÖZÜ CUMA GÜNÜNE ÇEVRİLDİ!

Haftanın devamına bakıldığında cuma günü ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından Türkiye'nin kredi notu hakkında değerlendirme yayımlanması bekleniyor.

Başlıca para birimleri karşısında dün yüzde 0.7 gerileyen dolar bugün yatay seyrederken Japonya'nın başkenti Tokyo'da ölçülen enflasyonda yeniden artış görülmesiyle Japonya'nın negatif faiz oranlarını sonlandırmaya daha da yaklaştığı düşünülüyor.

ENFLASYON MAYISTA YÜZDE 73 İLE ZİRVE YAPACAK!

TCMB yıllık enflasyonun Mayıs'ta yüzde 73 ile zirve yapacağını, yıl sonunda ise yüzde 36'ya gerileyeceğini öngörüyor. Daha önce Mayıs ayında yıllık enflasyon için benzer tahminleri olan bazı ekonomistler bu tahminlerini hafif yukarı revize ederken genel beklenti enflasyondaki düşüşün TCMB'nin öngördüğü kadar olmayacağı görüşünde. Reuters anketine göre enflasyonun 2024 sonunda yüzde 42.7 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Küresel piyasalarda ise Çin borsaları, hükümetin parlamentonun senede bir kere yaptığı oturumda ekonomiye kapsamlı destek tedbirleri açıklamamasının ardından gerileyerek Asya borsalarında da kayıplara yol açtı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.7 geriledi.

Altın alalım mı, satalım mı? İslam Memiş ilk ve son kez açıkladı! Gram altın için o tarihi rakamı verdi

2024 gram altın 24 ayar fiyatı resmen uçtu! Altın yeni rekora koşuyor! 5 Mart 2024 son dakika altın fiyatları

Dolar ve euro haftaya rekorla başladı! Dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? 4 Mart 2024 döviz kurları

Geri Dön