29 / 04 / 2024

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Dolar 32 TL'yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL'yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

Ekonomi yönetiminin iç talebi kısmakta geciktiği endişeleri ve dövize olan yüksek talebin etkisiyle, dolar yeni bir eşiği daha aştı ve bugün güne 32 TL'nin üzerinde başladı. Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...



Dolar ve Euro, haftanın ilk gününe yükselişle başladı. Dolar kuru, yeni haftayı 32 TL'nin üzerinde açarken, söz konusu artışta yerel seçim öncesi artan iç talep etkili oldu. 

Bu çerçevede, TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı Şubat ayının sonundan bu güne hızlandı ve geçtiğimiz hafta yüzde 1,8 ile ağustos sonundan bu yana en hızlı değer kaybını kaydetti. 

Peki dolar kuru ne olacak? Dolar/TL'de yükseliş sürecek mi? İşte analistlerin yorumları...

Dolar 32 TL yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

DOLAR SEÇİMDEN SONRA 3 TL DÜŞECEK

Aydınlık Gazetesi'nin aktardığına göre, dolar kuru uzun süredir yatay seyrediyordu. Ancak seçime sayılı günler kala doların zincirlerinden kurtulacağı beklentisi ile rekorlar kaydedilmeye başlandı. 

Geçtiğimiz yılın Mayıs'ında yapılan seçimlerden sonra sert hareketlerle yükselen dolar kurunun, 31 Mart'tan sonrasında ne olacağı ile ilgili farklı senaryolar bulunuyor. Vatandaşlar seçimden sonra artmasını bekledikleri dolara resmen hücum ediyor. 

Bazı analistler dolar kurunun seçimlerin ardından 40 TL'ye ulaşacağını söylerken, bazı analistler ise seçim sonrası dolar kurunda 3 TL'lik bir düşüş beklediklerinin altını çiziyor. 

Neden olarak da Merkez Bankası’nın baskılarına devam ederken yüklü bir sıcak para girişinin seçimden sonra olacağı gösteriliyor. 

Dolar 32 TL yi aştı: 20 gün sonra 3 TL düşer diyen de var, 40 TL yi aşacak diyen de! Elinde doları olanlar buz kesecek!

DOLAR DEĞERLENECEK, 40 TL'NİN ÜSTÜNÜ ZORLAYACAK

TV100'de yer alan habere göre; Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 'Haftanın fırsatı ne olacak? Dolar ne kadar yükselecek?' sorularının yanıtlarını verdi. Küresel piyasalar için önemli bir haftaya daha başlandığını aktaran İslam Memiş, bu haftanın geçen haftanın tersi olacağını vurguladı. 

İslam Memiş, "Dolar endeksi yükselir, dolar karşısındaki varlıklar alım fırsatı sunar" dedi ve dolarda resmi kurun şu an 32, serbest piyasa kurunun da 33 TL'nin üzerinde olduğunun altını çizdi.

Söz konusu açıklamasında "Resmi kur, serbest piyasaları izler. Döviz kurları için yol haritamız aynı, trend yukarı" ifadelerini kullanan Memiş, doların her ay yeni rekorunu test edeceğini ve 40 TL'nin üzerini zorlayacağını söyledi. 

İslam Memiş, doların bu hafta uluslararası piyasalarda değer kazanacağına dikkat çekti ve dolar karşısındaki varlıkların değer kaybı yaşayacağını aktardı. Memiş, Ancak bu hafta dolar karşısındaki her şey alım ve ilave için fırsat konumunda. En çok da gümüş" diyerek açıklamasını tamamladı. 

TOKİ'den başkentlilere hem Mart hem de Nisan müjdesi! Ankara'ya 1.113 konutluk 2 yeni proje geliyor! 

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024!

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!


Geri Dön