26 / 06 / 2024

Dolar 33 liraya merdiven dayadı! Dolar alıp satmak isteyenler dikkat!  21 Haziran 2024 dolar kuru

Dolar 33 liraya merdiven dayadı! Dolar alıp satmak isteyenler dikkat!  21 Haziran 2024 dolar kuru

Dolar/TL kuru dün günü önceki kapanışının yüzde 0,87 üzerinde 32,81 liradan tamamladı. Bugün piyasaların açılması ile dolar kuru 33 liraya bir adım daha yaklaştı.



Dün 32,81 lira olan dolar kuru günü önceki kapanışının yüzde 0,87 üzerinde 32,81 liradan tamamladıktan sonra bugün bankalararası piyasanın açılışında yükselmeye devam ediyor. Peki bugün dolar ne kadar oldu? Dolar/TL kaç lira? Güncel dolar/TL kuru kaç TL? 21 Haziran 2024 dolar/TL kuru.

DOLAR 33 LİRAYA MERDİVEN DAYADI!

Dolar kurunda sınırlı yükseliş devam ediyor. Dün günü önceki kapanışının yüzde 0,87 üzerinde 32,81 liradan tamamlayan  dolar kuru bugün bankalararası piyasanın açılışında 32,86 lira seviyesinden işlem görüyor. 21 Haziran 2024 dolar kuru Kapalıçarşı'da alış fiyatı 32,77 lira, satış fiyatı 32,85 liradan işlem görüyor. 

Dolar 33 liraya merdiven dayadı! Dolar alıp satmak isteyenler dikkat!  21 Haziran 2024 dolar kuru

GÖZLER MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINA ÇEVRİLDİ

Gelecek hafta Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı açıklanacak. Reuters anketine göre Merkez Bankası'nın beklentilerin üzerinde seyreden enflasyonu kontrol altına almak adına en son mart ayında yaptığı sıkılaştırma ardından haziranda da politika faizini yüzde 50'de sabit bırakması bekleniyor. TCMB, faiz kararını 27 Haziran'da açıklayacak.

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Milyonlarca kişi dolar kurundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Yatırmcılar ''dolar neden yükseliyor?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Konuyla ilgili ilk değerlendirme ekonomist Mahfi Eğilmez'den geldi. Eğilmez'' dolar kurundaki yükselişin nedenlerini açıkladı. Eğilmez, Bayramdan birkaç gün önce Citibank, yatırımcılara verdiği Türkiye’ye yatırım tavsiyesini kaldırdığını söyledi ve Bu gelişmeyle birlikte TL varlıklardan yavaş da olsa bir çıkış başladı ve kur da hafif hafif yükselmeye yöneldiğini açıkladı.
 

İslam Memiş 'Geçmiş olsun' diyerek duyurdu! Kuyumcuların kapısında kuyruk oluşacak!
Kapalıçarşı çeyrek altın fiyatı kaç lira? Altın almak isteyenler acil baksın! Fiyatlar fırladı! Güncel altın fiyatları

Geri Dön