28 / 04 / 2024

Dolar 48 TL olacak! İşte o tarih resmen açıklandı

Dolar 48 TL olacak! İşte o tarih resmen açıklandı

Amerikalı yatırım bankası Goldman Sachs’ın uluslararası döviz kurlarıyla ilgili yaptığı açıklamada Türk Lirası için de öngörüde bulundu. Dev bankanın Dolar/TL tahmini şaşırttı. İşte doların 48 Türk Lirası’nı göreceği o tarih.



Dolarda yukarı yönlü hareket devam ederken, Dolar/TL kurunun geleceği nokta ile ilgili olarak gözler seçim tarihine çevrildi. Piyasalarda doların gerçek değerinin altında tutulduğu kanısı hakimken, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra kurdaki hareketin nasıl olacağı merak ediliyor. Dolarda patlama bekleyenler olduğu gibi, bir süre daha yatay seviyelerde hareket edeceğini söyleyenler de az değil.

Dolar/TL’nin geleceği noktayla ilgili öngörüler devam ederken Amerikalı dev yatırım bankası Goldman Sachs, global döviz kurlarına ilişkin hazırladığı tahminleri açıkladı.

ekonomim.com’un haberine göre, banka dolar kurunun önümüzdeki 3 ayda 32 Türk Lirası,  6 ayda 34 Türk Lirası, 12 ayda yani 2024 sonunda 37 TL olacağını öngörüyor. Goldman Sachs, doların Türk Lirası karşısında 2025 senesinde 40, 2026 senesinde 44 ve 2027 yılında ise 48 olmasını beklediğini açıkladı.  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 2024 yıl sonu için Dolar/TL tahmini ise TL olarak açıklanmıştı.

DOLAR TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEĞİNE ÇIKTI

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası, Orta Vadeli Program dahilinde enflasyonla mücadelede faiz artırımı ve diğer adımları atsa da henüz istenilen noktaya gelinmiş değil. Enflasyona göre kurdaki artışın düşük olması piyasadaki dengeleri bozarken yatırımcı da tedirgin ediyor.

Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 30,55 Türk Lirası  seviyesinde hareket ederken; bu sabah güne 30,59 liradan başlangıç yaptı. Dolar kuru, piyasaların açılışının ardından 30,60 Türk Lirası’na kadar çıktı. Bu hareketiyle dolar piyasalar açıkken gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Dolar, saat 15.54 itibarıyla yüzde 0,16 artışla 30,59 Türk Lirası seviyesinde işlem gördü.

Bu arada dolar, dün Türkiye alım-satıma kapalı olduğu saatte, uluslararası piyasalarda 30,79 Türk Lirası’na kadar çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Doların Türk Lirası karşısındaki yukarı yönlü hareketinin yılın ikinci çeyreğinden sonra hızlanması bekleniyor.

Faize para koymak için dolar bozdurulur mu? Ünlü ekonomist dolar -faiz sorusunu cevapladı

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

Bankalar açıkladı: Para çekme ve yatırma işlemlerine limit getirildi!

Banka banka ihtiyaç kredilerinde yeni taksit oranları açıklandı!

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön