20 / 07 / 2024

Dolar 50 TL'yi görebilir! Evren Devrim Zelyut tarih verdi! 

Dolar 50 TL'yi görebilir! Evren Devrim Zelyut tarih verdi! 

Dolar/TL kurunda yükseliş trendi devam ederken ekonomist Evren Devrim Zelyut doların 50 TL'yi görebileceğini söyledi. 




Dolar/TL kuru piyasaların etkisiyle sınırlı yükselişine devam ediyor. Yatırımcılar dolar kurundaki son dakika gelişmeleri yakından takip ederken ekonomist  Evren Devrim Zelyut'tan 'dolar 50 TL'yi görebilir' açıklaması geldi. Peki dolar ne zaman 50 TL olacak?

KAPALIÇARŞI DÖVİZ KURU GÜNCEL!

Kapalıçarşı'da döviz kurları ne kadar? Bugün dolar yükseldi mi, düştü m? Euro/TL kaç lira oldu? soruları yatırımcılar tarafından araştırılıyor.

Bugün Kapalıçarşı'da dolar/TL kuru 33,050 TL'den işlem görürken, euro kuru 35,94 liradan satılıyor. 

Öte yandan Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervleri son 4,5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bu durum, ekonomik güvenlik önlemleri kapsamında rezervlerin güçlendirildiğini gösteriyor.

Dolar 50 TL yi görebilir! Evren Devrim Zelyut tarih verdi! 

DOLAR NE ZAMAN 50 TL OLACAK?

Zelyut, dolar kurund olası bir yükselişin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Enflasyon ve yabancı sermaye girişlerindeki belirsizliklerin etkisi ile doların yıl sonunda 42 TL'ye çıkacağını ardından 50 liraya kadar yükselişin olacağını söyledi. 

Merkez Bankası'nın mart ayı piyasa katılımcıları anketi sonucuna göre 12 ay sonrası için doların 42,79 lira olacağını belirtmişti. 

Uzmanlar, önümüzdeki dönemde dolar kurunun yönüyle ilgili  belirsizliklerin devam ettiğini ve ekonomik gelişmelerin yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı. Uzmanlar dolar kurundaki ani yükseliş karşısında yatırımcıların temkinli olmalarını söyledi. 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLUR?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı döviz piyasasının yönünü belirliyor. Bu açıdan Merkez Bankası faiz kararı merakla bekleniyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur?

 Uluslararası yatırım bankası Deutschebank, Türkiye için yeni makro notlarını duyurdu. Bu yılın son iki ayına kadar Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'de tutacağı tahmininde bulunan Deutschebank, kasım ve aralıkta ise peş peşe iki faiz indirimi beklediğini söyledi. 

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! 24 ayar gram altın ne kadar? Gremse altın fiyatı kaç TL? Canlı altın fiyatları

Altın eşikte, gümüş beşikte! Yatırımcılar ise tetikte! Altın alalım mı, satalım mı? 

Geri Dön