Altın & Dolar

Dolar 6 aydan kısa sürede 30 TL olacak! Duyan şok geçirdi! Hemen siz de tıklayıp öğrenin!

Ekonomist Dr. Nedim Türkmen, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi ve doların 29-30 lira bandına geleceği öngörüsünde bulundu. İşte ayrıntılar... Nedim Türkmen, Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi ve rezerv sorunu ile yanlış politikaların ülkeyi tehdit ettiğini vurguladı

Sözcü TV'de konuşan Dr. Nedim Türkmen, Türkiye'nin ekonomik durumunu değerlendirdi ve rezerv sorunu ile yanlış politikaların ülkeyi tehdit ettiğini vurguladı. Programda yapılan konuşma, Türkmen'in endişelerini ve öngörülerini yansıttı.

Ekonomist Dr. Nedim Türkmen, Sözcü TV'de yaptığı konuşmada doların 29-30 lira bandına geleceği öngörüsünde bulundu. Programda Türkmen'in bu önemli tahmini yer aldı.

İlk toplantıyı değerlendiren Dr. Nedim Türkmen, bu masaların hem tanışma hem de yol haritasını belirlemek için kurulduğunu söyledi. Türkmen, Yurt dışından sıcak para beklendiğini hatırlatarak, "Aslında ev ödevlerini, bir sürü raporlar hazırlayarak önümüze koydular. Yani diyorlar ki dolar 29 30 bandına gelecek." şeklinde konuştu.

Gazeteci Ebru Baki, program esnasında Türkmen'e "Gelecek mi hocam" diye sordu. Türkmen net bir şekilde, "Gelecek" dedi.  Dr. Türkmen, doların yıl sonu bile gelmeden yakın bir zamanda 30 liraya çıkacağının altını çizdi. Faizin ise 45-50 bandına oturtulacağını aktardı.

Konuşmasında rezerv sorununa da değinen Türkmen, "Rezervlerimiz bugün itibariyle 76'larda, swap hariç. Para gerekiyor. Zaten Gaye hanımın gelmesi, sayın Şimşek'in gelmesi de yurtdışı finans piyasalarından para bulmamız gerekiyor. Biz bu filmi yıllardır görüyoruz biliyorsunuz" şeklinde konuştu. Türkmen, bu durumun 2002 öncesinde de böyle olduğunu belirtti.

Türkmen, Türkiye'nin doğrudan yabancı sermaye yatırımında yaşadığı gerilemeye dikkat çekti ve hukuka güvenmeme ve sistem güveni eksikliğinin bu duruma sebep olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk yatırımcıların yurt dışında ciddi yatırımlar yaparken doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının gerilediğini ifade etti.

Türkmen ayrıca şunları söyledi:

"Her zaman olduğu gibi yabancı gelecek önce yüksek Kurdan dövizini bozduracak sonra bunu mevduat yapacak ya da borsa gidebilir veya başka fonlara yatıracak. Sonra da çıkışına yakın şu doları Biraz aşağıya düşürün 3-4 lira diyecek. Aynı senaryo yine sıcak para gelecek yüksek faiz alacak gidecek. Hep kazanan böyle olacak."

Dr. Türkmen, yanlış politikalar ve rezervlerin tükenmesi sonucunda Türkiye'nin ciddi bir döviz problemiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Ayrıca, ithalata bağımlı bir ülke olarak döviz açığının 300 milyar doların üzerinde olduğunu ifade etti.

Programda ayrıca Türkmen, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde fiyat artışları beklendiğini ve zenginlik vergileri gibi düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirtti. Servet vergisi konusunda ise daha kapsamlı bir düzenlemenin yapılması gerektiğini söyledi.

VakıfBank, evlerin ısı yalıtımını destekleyen kredi kampanyası başlattı!
İş Bankası'ndan müjde! Başvurana 'Anında Bayram Kredisi' verilecek!
Teknosa'dan karne müjdesi! Elektrikli scooterlarda inanılmaz fiyatlar ve indirim fırsatı başladı!