05 / 07 / 2024

Dolar 63 TL olacak. Resmen tarihi verdi

 Dolar 63 TL olacak. Resmen tarihi verdi

Dolarda fiyatların nereye gideceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor... Uzman isimden ise dikkat çeken bir dolar tahmini geldi. Dolar fiyatlarının gideceği yeri açıkladı.



Dolarda vatandaşlar bundan sonraki durakların nereler olacağını merak ediyor... Dolarda düşüş olup olmayacağı da vatandaşlar tarafından merak edilen bir diğer konu. Uzman isimden ise resmen tarihli bir dolar tahmini geldi. Dolaron 63 TL'ye çıkmasını beklediği tarihi okuyucularıyla paylaştı. 

DOLARIN 63 TL OLACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

Evren Devrim Zelyut, doların 33 TL’yi aşmasının ardından süper döngünün başladığını duyurdu.

YouTube hesabında yaptığı açıklamada, doların 2024 sonunda 43 TL, 2026 başında 53 TL ve 2027'de 63 TL'ye ulaşacağını belirtti.

Bu artışların enflasyon ve fakirliği artıracağını vurgulayan Zelyut, AKP'nin ekonomik politikalarının hatalarını eleştirdi.

Döviz kurlarındaki artışın yüksek faiz politikaları ve ekonomik model nedeniyle devam edeceğini belirtti.

BUNDAN SONRASI SÜPER DÖNGÜ

Zelyut "Enflasyon ve fakirlik hayırlı olsun" dedi.

Zelyurt sürep döngüyü şöyle anlattı:

“2023 yılında dolarda süper döngüye girdik. 2024 sonlarında 2025 başlarında 43 TL’ye doğru 2026 yılının başı gibi 53 TL’yi 2027 yılında ise 63 TL’ye gelecek. Yılda 10 liralık süper döngü artışlarına girdik.

Cephane yok, koruyucu tamponlar tüketildi, dışa bağlı ithal ederek üreten ve rezervlerini bitiren, tasarruf yapamayan, reformlarla uğraşmayıp problemleri çözmek yerine faiz artırımları ile yanından dolaşmaya çalışan bir ekonomik modelde faiz ödemelerinin bütçe açıkları ve pahalı olarak kuru yukarı çıkartarak bu iş 2027 yılına kadar

Doların 43,53,63 TL hareketi 3 yıl daha ağır bir enflasyon ve ağır fakirliği sadece vatandaşın üstüne yükleyecek. Yüksek faize gelen abiler bavullarını toplamaya başladı.

Kurun sabitliğinden faydalanıp çarpıp gitmek isteyenler bavullarını toplamaya başladı. Kur 33 liraya vurdukça; içlerindeki korku 'Ya dolar sert yükselirse ben boşa gelirsem' korkusu ortaya çıkmaya başladı. Zarar etmek istemiyorlar. Gözlerini bavullarına diktiler. Enflasyon ve fakirlik hayırlı olsun" İfadelerini kullandı.

32-33 TL ARASINDA GİDİP GELİYOR

Türkiye'de son yıllarda döviz tarafında yaşanan yükselişler kanıksanırken, 31 Mart seçimlerinin ardından dolar kurunda uzun süreli bir yatay seyir başlamıştı.

Yaklaşık iki aydır 32 lira bandına sıkıştırılan dolar kuru, aynı zamanda bu süreçte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) net döviz pozisyonunu iyileştirmeye yönelik yapmış olduğu döviz alımları ile desteklendi.

Nisan ayı itibarıyla dolar tarafında beklenen ataklar yaşanmazken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), geçtiğimiz hafta yayınladığı Piyasa Katılımcıları Anketi raporu ile dolar kuruna ilişkin beklentilerinde değişikliğe gitti.

Merkez Bankası, yılın ilk aylarında 31 Aralık 2024 tarihi itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuru için 40 lirayı işaret ederken, dolar kurundaki artışın durmasının ardından bu tahmin geçtiğimiz ay 38.5 bu ay ise 37.74 TL'ye düşürüldü.

Haziran ayının son günü itibarıyla görülmesi beklenen dolar kuruna ilişkin 32,6376 TL seviyesi belirtildi.

NOT: Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön