Kent Haberleri

Dolar 9 gün sonra tam bu rakamı görecek! Resmen açıklandı! Elinde doları olan hemen koşun bakın!

Dolar kuru her geçen gün değer kaybederken yatırımcılar doların ne olacağını araştırıyor. Merkez Bankası ve ekonomsitler doların geleceği en yüksek rakamı açıkladı. 9 gün sonra dolar tam bu kadar olacak! Elinde doları olan hemen koşun bakın!  Dün Japonya Merkez Bankası faiz kararının açıklanması ile dolara bir darbe daha vurulmuş oldu

Son dakika dolar kuru  gelişmeleri milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor.  Dün Japonya Merkez Bankası faiz kararının açıklanması ile dolara bir darbe daha vurulmuş oldu. Dolar, Japon yeni karşısında değer kaybetti. Dolar endeksi gittikçe düşerken 103 kritik sınırına kadar geldi. Yatırımcılar ve elinde dolar olan vatandaşlar ise ''dolar ne olacak, dolar yükselecek mi, dolar düşecek mi, yükselecek mi?'' sorularının yanıtlarını merak ediyor.

 Merkez Bankası geçtiğimiz hafta dolardaki yıl sonu beklentisini açıklarken, ekonomistlerden dolar yorumları gelmeye başladı. İşte Doların geleceği en yüksek rakam resmen belli oldu! 9 gün sonra dolar tam bu kadar oalcak! Elinde doları olan hemen koşun bakın!

DOLAR 9 GÜN SONRA BU RAKAMI GÖRECEK!

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta aralık ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. 2022 yılı Aralık ayı Piyasa Katılımcıları Anketi, reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile  profesyonellerden oluşan ve toplamda 44 katılımcı ile değerlendirilerek karara bağlandı. Çıkan sonuca göre doların yıl sonu beklentisi resmen belli oldu.

Fed faiz kararını açıkladıktan sonra Avrupa Merkez Bankası da iz kararını duyurdu. Bu gelişmeler doların yönünü durağanlaştırdı. Aralık ayı piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu dolar kuru beklentisi bir önceki anket dönemine göre 19,54 TL iken, bu dönemde 18,78 TL oldu. Böylece, Merkez Bankasının yıl sonundaki yani 9 gün sonrası dolar beklentisi belli olmuş oldu. 

Öte yandan dolar ile ilgili değerlendirmeler yapan ekonomist Selçuk Geçer, doların yıl sonunda 20 TL olacağını söyledi. Geçer, doların yükselişe geçeceğini ve 9 gün sonra 20 TL ardından da 25 TL seviyelerinin görüleceğini belirtti. 

DOLARDA SON DURUM NE?

Dolarda son durum bugün de ekonomi gündeminde yakından takip ediliyor. Dolar haftaya sakin başlarken, dün açıklanan Japonya Merkez Bankası faiz kararından sonra değer kaybetmeye başladı. Dolar endeksi bugün 103,752'den değerleniyor. Dolar/TL 18,76 liradan alınırken, 18,79 liradan satılıyor. Euro dolar paritesi ise 1,0614 seviyesinde değerleniyor.

Ne altın ne dolar! Buna yatırım yapan üç beş kat fazla kazanacak! Yatırım uzmanı Mert Başaran peş peşe açıkladı! 

Elinde euro olanlara kırmızı kodla uyarı geldi! Tarih belli, acil bakın! Euronun yönü resmen belli oldu!

Altın fiyatlarında fırtına değil kasırga geliyor! Elinde altını olanlar acil bakın! 21 Aralık 2022 altın fiyatları