Ekonomi

Dolar alanlar kaybetmedi! İşte bundan sonra olacaklar

Dolar alan vatandaşlar, dolar endeksinin tarihi rakamları görmesinin ardından bir kez daha kar etti. Yatırım bankası Goldman Sachs, bundan sonra faiz artırımının beklendiğini söyledi. Türk lirası bazında dolar ve euro 2002'den bu yana ilk kez eşit bir konuma gelerek çok önemli bir gelişmeye neden oldu

Dolar bugün tarihi bir gün yaşadı. Türk lirası bazında dolar ve euro 2002'den bu yana ilk kez eşit bir konuma gelerek çok önemli bir gelişmeye neden oldu. Bu durumun nasıl sonuçlar doğuracağı önümüzdeki günlerde belli olacak ama yatırım bankası Goldman Sachs,  bundan sonra olacakları yazdı. 

75 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIRIMI BEKLENTİSİ VAR

Yatırım bankası Goldman Sachs, yayınladığı raporda Cuma günü gelen güçlü ABD Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası daha da güçlenen doların, 75 baz puanlık yeni bir faiz artırımı beklentisini yansıttığını belirtti.
 

Goldman analistleri “Geleneksel olarak Euro Bölgesi’nde 1 puanlık büyüme düşüşü beklentisi, euro/dolarda yüzde 2'lik değer kaybına neden oluyor. Euro Bölgesi’ne yönelik olumsuz beklentilerimiz gerçekleşirse, euro/dolarda yüzde 5'lik daha aşağı yönlü hareket yaşanabilir” görüşünü aktardı.

DOLAR VE EURODA BUGÜN NELER OLDU?

İngiltere'de yaşanan siyasi çalkantının etkisiyle sterlinin de dolar karşısında değer kaybı hızlandı. Sterlin, dolar karşısında yüzde 1 kayıp yaşadı.

Doların güçlenmesinde haftanın ilk işlem gününde risk iştahında görülen bozulma da rol oynadı. Çin'de yeniden Covid-19 vakalarının artması ve salgın önlemlerinin gündeme gelmesi risk algısını olumsuz etkilerken, Avrupa hisseleri ve ABD vadelileri de geriledi.
 

TÜM GÖZLER 13 TEMMUZ'A ÇEVRİLMİŞ DURUMDA

Öte yandan piyasalar, 13 Temmuz'da açıklanacak ABD enflasyonuna odaklandı. ABD'de açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisi öncesi enflasyon endişesi ve güvenli liman olarak dolara talebi arttırdı. Ekonomistler, ABD'de enflasyonun yüzde 9 seviyesine yaklaşarak 40 yıllık zirveyi görmesini tahmin ediyor. 

Özel hastane muayene ücretleri ne kadar? İşte ayrıntılı liste

Son dakika gelişmesi... Kredilerle ilgili BDDK'dan flaş açıklama!

Böylesi görülmemişti! Doğal gazda tehlike çanları çalıyor