Ekonomi

Dolar alıp satacaklar bekleyin! Bu hafta çok kritik! İşte 9 Nisan 2022 güncel dolar kuru...

Dolar alıp satacak vatandaşlarla ilgili dikkat çeken bir haber geldi. ABD ve Türkiye'de gözler Merkez Bankaları tarafından verilecek faiz kararına çevrilirken, vatandaşların sabırlı olması gerektiği vurgulandı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki para politikaları ve enflasyonda doların artışında ciddi bir etki yaratırken, önümüzdeki hafta tüm dünya ekonomisini kritik bir süreç bekliyor

 

Türkiye'de son dönemde döviz kuru çok ciddi oranlarda arttı. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki para politikaları ve enflasyonda doların artışında ciddi bir etki yaratırken, önümüzdeki hafta tüm dünya ekonomisini kritik bir süreç bekliyor.

50 BAZ PUANLIK FAİZ ARTIMI BEKLENİYOR

Fed'in şahinleşen politika pozisyonu varlık fiyatlarını etkileyen ana unsur olarak yoluna devam ediyor. Bankanın çarşamba günü açıklanan mart ayı toplantı tutanakları ve yetkililerin sözle yönlendirmeleri ile mayıs ayı görüşmesinde 50 baz puanlık faiz artırımına gideceği ve aylık 95 milyar dolarlık bilanço küçültme sürecinin başlayacağı ihtimali güçlenirken, bu durum tahvil piyasasından çıkışların sürmesini beraberinde getirdi.

ABD'DE ENFLASYONDA KRİTİK HAFTA

ABD'de bu hafta açıklanan makroekonomik verilere göre, ülkede fabrika siparişleri yüzde 0,5, dayanıklı mal siparişleri de yüzde 2,1 oranında gerileme kaydetti

Ülkede dış ticaret açığı ise şubatta 89,2 milyar dolar oldu.

Söz konusu gelişmelerle S&P 500 endeksi haftalık bazda yüzde 1,27, Nasdaq endeksi yüzde 3,86 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,28 değer kaybetti.

DOLAR ALACAK VATANDAŞLAR DİKKAT

Tam da bu nedenle dolar alıp satacak vatandaşların hem ABD hem de Türkiye açısından bu haftayı beklemesi gerektiği kaydedildi. Güncel dolar kuru ise şu sıralar 14.75 TL'den işlem görüyor.

Tarımda gübre fiyatları artınca çiftçi ucuz diye ona yöneldi! Çiftçinin yeni gözdesi, kapış kapış gidiyor

Demir fiyatları artınca Elon Musk bir alana daha el atıyor! Şimdiden yerinizi alın, fiyatları uçuşa geçecek 

Migros'ta yüzde 50 indirim başladı! Sıvı yağ, tuvalet kağıdı, tavuk, peynir... İşte Migros 10 Nisan 2022 kataloğu…