01 / 05 / 2024

Dolar altın ve benzin fiyatları rekordan geri döndü

Dolar altın ve benzin fiyatları rekordan geri döndü

Piyasalarda dolar, altın ve akaryakıt fiyatları rekordan geri döndü. Altının ons fiyatı 1.956,80 dolardan, dolar 14,73 liradan brent petrolün varil fiyatı 109,92 dolardan işlem gördü.



Emtia fiyatları, Rusya-Ukrayna savaşı kapsamındaki müzakerelerde ilerleme olacağı umudu ve kar satışlarının etkisiyle rekor seviyelere yükseldikten sonra aşağı yönlü harekete geçti

Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı etkilerden dolayı emtia fiyatlarında geçen hafta da sert dalgalanmalar görüldü.

Dolar altın ve benzin fiyatları rekordan geri döndü

BUĞDAY FİYATLARI 14 DOLARA YAKLAŞIP YÜZDE 8,4 DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Chicago Ticaret Borsası'nda işlem gören buğday fiyatları, 13,6350 dolarla gördüğü tarihi zirvenin ardından kazançlarını geri verdi ve haftayı yüzde 8,4 kayıpla tamamladı. Ukrayna-Rusya savaşı dolayısıyla dünyanın buğday ambarlarından biri olan bölgede arz şoku yaşanacağına ilişkin beklentiler buğday fiyatlarını rekor seviyeye çıkarmıştı.

Söz konusu artışta, Karadeniz bölgesindeki iki büyük buğday ihracatçısı olan Ukrayna ve Rusya’nın savaşta olmasının buğday ve mısır ihracatının durma noktasına geleceğine dair endişeler etkili olmuştu.

Tohum ve gübrelerin arzı konusunda endişelerin artması, ülkede tarımsal faaliyetlerin bu yıl gerçekleşememe riskini de ortaya çıkardı. Analistler, buğday fiyatlarındaki düşüşlerde kar satışlarının etkili olduğunu belirtti.

Fiyatlardaki kayda değer yükselişle buğdaya olan talebinin azaldığını ifade eden analistler, ABD ve Avrupa açıklanan yaptırımların da özellikle buğday üzerindeki etkilerinin sınırlı olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön