Kent Haberleri

Dolar bir ay sonra tak diye bu kadar olacak! Dolarda hem tarih hem de fiyat verildi! Analistlerden kırmızı kodlu mesaj!

Yatay bir seyir takip eden doların durumu yatırımcılara merak salarken ekonomist Selçuk Geçer, “Dolar kaç olacak?” sorusuna resmen yanıt verdi. Dolar sadece bir ay sonra bu kadar olacak. Analistlerden kırmızı kodlu mesaj geldi. İşte ayrıntılar... İşte doların Şubat ayında göreceği o flaş rakam

Para ve ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarıyla gündemde olan ekonomist Selçuk Geçer, dolar kurunun şubat ayındaki zirvesini resmen açıkladı.

İşte doların Şubat ayında göreceği o flaş rakam...

DOLAR ASLINDA 24 LİRA!

Geçer'in açıklamalarına göre; Doların gerçek değeri şu anda 24 lira ama hükümet doları seçime kadar bekletmek için tüm imkanlarını kullanıyor. Geçer, "Bu artışı artık baskılamaları mümkün değil. Ülkeye sokabildikleri sıcak para imkanları da tükenmiş durumda. Dolar önümüzdeki haftalarda yükselişini başlatacak ve şubat sonuna kadar 24 lirayı görecek." şeklinde konuştu.

“DOLARI BASKILAMAK İMKANSIZ”

Doların değerinin zaten sektörün gerçek değeri olduğunu vurgulayan Geçer, şöyle konuştu:
"Türkiye`nin kısa vadeli borcu tarihinin en yüksek seviyesinde. 190 milyar dolara yakın bir borç var 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken. Böyle bir yakın dönemli borç varken artık doları baskılamaz imkansız, yakında yeniden tırmanmaya başlayacak." 

TWİTTER HESABINDAN AÇIKLADI!

Geçtiğimiz haftalardaki dalgalı borsa performansına atıfta bulunan Geçer, Borsa İstanbul ile ilgili yorumlarını Twitter hesabından paylaştı:  "Borsada onun bunun gazıyla hisse alıp battık bittik diyen acemilere. Burası ağlama duvarı değil. Hesabı bana değil borsa uçacak kaçacak diye malı size tepeden çakanlara soracaksınız. Ben uyardığımda ‘sen ne bilirsin’ demeyi biliyordunuz. Bu arada bunlar iyi günleriniz."

Merkez Bankası, perşembe günkü toplantıda politika faizini yüzde 9'da bıraktı. Bu şekilde art arda iki ay faizde değişikliğe gidilmedi.

Merkez bankası, Ocak ayı metninde mevcut politika faizinin "makul" olduğuna dair bir ifadeye yer vermedi. Ekonomistler değişikliği, bugün olmasa da Mayıs ayında yapılması planlanan seçimler öncesinde başka bir faiz indirimi için kapıyı açık bıraktığı şeklinde yorumladılar.

Merkez bankası dün fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araçlarının yeniden yapılanma hedefleri doğrultusunda olacağı mesajını yineledi. Bankacılar, özellikle fonlama açısından değişebilecek alanları anlamak için önümüzdeki hafta yapılacak enflasyon raporlama toplantısını takip edecekler.

ABD Merkez Bankası'nın küresel piyasalarda faiz oranlarını artırmaya devam edeceğini açıklaması, yatırımcıların küresel bir resesyon riskinden korkmasıyla doları mayıstan bu yana görülen en düşük seviyeye çekti. Doların önemli para birimleri karşısındaki performansını takip eden Dolar Endeksi, 102 seviyesinde seyrediyor.

Kimlik numaranızın son hanesi 2,4,6,8,10 ise müjde! Hemen PTT'ye gidin! Resmen belli oldu!
Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak 3 bin 336 TL para müjdesi! T.C Kimlik kartı ile başvuran anında alacak!
Herkesten saklanan altın senaryosu çok gizli çekmeceden çıktı! Bu uyarıyı umursamayan sonra bin pişman olacak!