Ekonomi

Dolar borcu olanlar yandı! Uzman isimden dolara ilişkin kıyamet senaryosu geldi!

Son dönemde Türk Lirası karşısında önemli bir yükseliş sergileyen dolar, yatırımcılar ve insanlar tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketi gibi olaylar, dolar-TL kurunun hareketlenmesine neden olduGeçer, elinde dolar olan ya da dolar borcu olan insanları ardı ardına uyararak dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların önümüzdeki 14 gün içinde yükseleceği rakamı peş peşe açıkladı. Geçer, elinde dolar olan ya da dolar borcu olan insanları ardı ardına uyararak dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Dolar-TL kurunun geleceği hâlâ belirsizliğini korurken, ekonomist Geçer’in açıklamaları, doların yükseleceği noktayı işaret eden önemli bir ipucu niteliği taşıyor. Geçer’e göre, dolarda bir kasırga dönemi başlayacak ve dolar öyle bir yükselecek ki, geleceği fiyat herkesi şaşkına çevirecek. Selçuk Geçer’in açıkladığı rakam, doların ulaşacağı yeni zirve olacak. Doların bu kadar yükseleceği bir dönemde, elinde dolar olan ya da dolar borcu olan insanların aldığı risklerin de artması kaçınılmaz bir sonuç olarak yatırımcıların karşısına çıktı.

İşte detaylar...

ABD’de artan enflasyona vurgu yapan Geçer, Federal Reserve Bank’ın (FED) para birimini korumak için sert hareketler yapmaya devam edeceğini belirtti. Bu durumda doların yeniden yukarı doğru bir endeks göstermeye başlayacağına dikkat çeken Geçer, dolardaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini öngördü. Fakat Geçer, ABD’nin enflasyonu kontrol altına alamaması halinde, doların daha da yükselerek 35 liraya kadar çıkabileceğinin altını çizdi. Bu yüzden Geçer, dolar borcu olan kişilere borçlarını kapatmaları için kritik uyarılarda bulundu.

Geçer, dolara ilişkin açıklamalarını, Türkiye’de enflasyonun kontrol edilemez bir duruma geldiği bir dönemde yaptı. Selçuk Geçer’e göre, dolarda yeni rekorlar kısa zaman içinde görülebilir. Bu durumda dolar borcu olan kişilerin, borçlarını kapatmanın doğru bir adım olacağını ifade eden Geçer, dolar yatırımının da bu dönemlerde uygun olabileceğini söyledi.

DÖVIZ KURLARINDA SON DURUM

Dolar/TL'de zirve 18.951 TL oldu. Kur bu sabah saat 07.25'te 18.90/18.91 TL bandında seyrediyor.

Serbest piyasada 19,11 TL’den alınan Euro'nun satış fiyatı ise 19.15 TL olarak belirlendi.

EYT’de 3 yıl şartına takılanlar dikkat! Yeni düzenleme gelecek mi?

Türkiye Şeker Fabrikaları çok sayıda personel alımı yapacak! İşte detaylar...

Ziraat Bankası müşterileri dikkat! Ziraat Bankası’nın bu duyurusu gündeme bomba gibi düştü!