Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 1 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 1 Nisan Cumartesi günü ne kadar olduğu sorgulanıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın altıncı gününde alış fiyatı 19,19 TL ile işlem görüyor. İşte 1 Nisan Cumartesi kuru…Piyasaların kapalı olduğu haftanın altıncı gününde yani 1 Nisan Cumartesi günü dolar ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların kapalı olduğu haftanın altıncı gününde yani 1 Nisan Cumartesi günü dolar ne kadar oldu?

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 1 MART CUMARTESİ DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın altıncı işlem gününde yani 1 Nisan Cumartesi gününe yükselme eğiliminde ilerlemektedir. Dolar/TL, hafta sonuna son işlem gündeki seviye ile yani 19,1900 seviyelerinden işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün, yükselişte olan dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 19,1712'den tamamladı.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Dolar ile aynı anlarda euro/TL yüzde 0,1 azalış ile 20,7920'den, sterlin/TL de yüzde 0,3 düşüş ile 23,7510'dan satışa çıkıyor. İşlem gününde yüzde 0,4 azalış yaşayan günü 102,2 seviyesinden işlem gördü. Dolar endeksi, şu anlarda da 102,3 seviyelerinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi de önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 1,0880'de bir seyir ile devam ediyor.

UZMANLARDAN DOLAR YORUMLARI!

Analistler, küresel piyasalarda bankacılık sektörüne dair endişelerin büyük oranda geride kalmasının risk iştahını kabarttığını dile getirerek, makroekonomik veri gündemi ve merkez bankası üyelerinin açıklamalarının tekrardan gündemin odağına yerleştiğini söylediler.

Fed'in verilerine bakıldığı zaman, 15 Mart haftası itibarı ile büyük bankalara 120 milyar dolar mevduat gelirken, ABD'li küçük bankalardan aynı zaman diliminde 109 milyar dolar seviyesine çıktı.

Moody's'in derlediği verilere göre ise küçük bankalarda mevduat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,5 geriledi. Böylelikle 1986'dan bu yana ilk kez gerileme eğiliminde. Kaliforniya merkezli SVB'nin, 21 milyar dolarlık tahvil pozisyonunu yaklaşık olarak da 1,8 milyar dolar zararla kapatması ve 2 milyar doların üzerinde sermaye artırımına gideceğini duyurması sonrası hisse fiyatı yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetmişti.