Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 10 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 10 Nisan Pazartesi günü ne kadar olduğu sorgulanıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın ilk gününde 19,27 TL’den satılıyor. İşte 10 Nisan Pazartesi kuru…Piyasaların açık olduğu haftanın ilk gününde yani 10 Nisan Pazartesi günü dolar ne kadar oldu? 

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın ilk gününde yani 10 Nisan Pazartesi günü dolar ne kadar oldu?

 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 10 NİSAN PAZARTESİ DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününde yani 10 Nisan Pazartesi gününde de yatay bir hareket ile devam ediyor. Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamasından sonra saat 10.45 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,2780'den işlem görüyor.  Cuma günü yatay bir seyir ile devam eden dolar/TL, günü önceki kapanışın hemen altında 19,2522'den sonlandırdı.

Dolar/TL, haftaya yükseliş ile başlamasından sonra 19,2780 seviyelerinden işlem görmektedir. Dolar endeksi, şu anlarda önceki kapanışa paralel olarak 102,1 seviyesinde denge kurulurken euro/dolar paritesi önceki kapanışın hemen üstünde 1,0910'dan alıcı buluyor.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Aynı anlarda euro/TL önceki kapanışından sonra altında 21,0250'den, sterlin/TL ise yatay seyir ile 23,9330'dan satılmaktadır. Dolar endeksi, şu anlarda önceki kapanışa paralel olarak 102,1 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi önceki kapanışın hemen üzerinde 1,0910'dan alıcı bulmaktadır.

ANALİSTLERDEN GÜNÜN YORUMLARI!

Analistler, ABD'de para politikalarına dair artan belirsizlikler ile varlık fiyatlarının yön arayışında olduğunu belirtti.

Para piyasalarında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay yüzde 64 olasılıkla 25 baz puan faiz artıracağının öngörülmeye başlandığını dile getiren analistler, çarşamba günü ülkede açıklanacak olan enflasyon verilerinin piyasa beklentileri üstünde etkili olmasının beklendiğini ifade etti.

Diğer yandan da bugün yurt içerisinde açıklanan verilere göre de; Türkiye'nin cari işlemler hesabı, şubatta 8 milyar 783 milyon dolar açık yaşanırken, altın ve enerji hariç cari işlemler hacminde meydana gelen hesabında 834 milyon dolar fazla oluştu. Türkiye'de işsizlik de şubatta yüzde 10'a yükseldi.