Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 12 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Doların 12 Ocak Perşembe günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 18,77 seviyelerinden işlem görüyor. İşte 12 Ocak Çarşamba kuru… Piyasaların açık olduğu haftanın dördüncü gününde yani 12 Ocak Perşembe günü dolar kaç TL oldu? Güne yatay seyirle başlayan dolar 12 Ocak Perşembe gününü 18,78'den kapattı

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın dördüncü gününde yani 12 Ocak Perşembe günü dolar kaç TL oldu? Güne yatay seyirle başlayan dolar 12 Ocak Perşembe gününü 18,78'den kapattı.

 

İşte 12 Ocak Perşembe günü dolar kuruna dair merak edilen diğer detaylar…

 

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 12 OCAK PERŞEMBE DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL, yeni güne yatay başlamasının ardından alış fiyatı 18,7770'dan satış fiyatı 18,7828'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 yükselişle 20,2140'tan, sterlin/TL ise yüzde 0,1 değer kazancıyla 22,8250'den satılıyor.

İşte 12 Ocak Perşembe güncel döviz kurları…

EURO BUGÜN NE KADAR? 

Yüzde 0.18'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.Bir önceki kapanışını 20.2274 TL'den yapan euro şu anda 20.2124 TL alış ve 20.2425 TL satış fiyatına sahip.

FED BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ!

ABD’de merakla beklenen Aralık ayı enflasyonu yıllık yüzde 6,5 oldu. Bu, 1 yıldan uzun sürenin en düşük rakamı olarak kayda geçti. Gıda ve enerjiyi içermeyen çekirdek enflasyon da yıllık yüzde 5,7 ile bir yılın en düşük artışını kaydetti.

Yatırımcılar enflasyondaki yavaşlamayla Fed’in faiz artış hızını da azaltacağını düşünüyor. Piyasalarda 31 Ocak-1 Şubat’ta gerçekleşecek toplantıda 25 baz puanlık faiz artışı bekleniyor. Mart ayında faiz artışı yapmayacağına yönelik beklentiler de var. Swap piyasalarında gelecek 2 toplantı için 50 baz puandan daha az artış beklentisi fiyatlanıyor.

İsviçre’deki Pictet Wealth Management’ta Kıdemli ABD Ekonomisti olan Thompson Costerg “Fed bugünkü veride hizmet enflasyonunun yavaşlamasıyla Şubat toplantısında 25 baz puanlık artışla yola devam edebilir” değerlendirmesini yaptı.

 

Yine bugün açıklanan veri, ülkede işsizlik maaşı başvurularının geçen hafta tarihi düşük seviyelerde kaldığını gösterdi.

Bloomberg Economics Ekonomisti Anna Wong “Aralık ayı enflasyon verisi, Fed’e 1 Şubat’taki toplantıda faiz artış hızını düşürmek için alan tanıyor. Faizlerde zirve seviyenin Mart ayında yüzde 5 olacağını, yıl boyu da bu seviyede kalacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Washington’daki Piper Sandler & Co. Araştırma Müdürü Roberto Perli Şubat için baz senaryonun 25 baz puan artış olduğunu belirterek “ancak hala 50 baz puanlık artış riski var. En önemlisi zirve seviyenin ne olacağı. Bugünkü verinin Fed’in yüzde 5’lik zirve beklentisini değiştirdiğini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

İslam Memiş öyle bir açıklama yaptı ki herkes ters köşe oldu! Ne altın ne dolar! Bunu alan zengin oldu!
Doların gerçek değeri resmen belli oldu! Ekonomist Necmettin Batırel şakkadanak açıkladı! Görenlerin eli ayağına dolaştı
Dolarda yeni yıl depremi! Peş peşe açıklandı! Duyan resmen buz kesti! Dolar ölüm sınırında mı?