Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 17 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doları 17 Nisan Pazartesi günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın ilk gününde 19,37 TL’den işlem görüyor. İşte 17 Nisan Pazartesi kuru…Piyasaların açık olduğu haftanın ilk gününde dolar ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın ilk gününde dolar ne kadar oldu?

İşte 17 Nisan Pazartesi gününde piyasaların son durumuna dair ayrıntılar…

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 17 NİSAN PAZARTESİ DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL piyasaların açık olduğu ilk işlem gününde 17 Nisan Pazartesi gününde de yükselişine hız kesmeden devam ediyor. Dolar/TL'de alış fiyatı olarak 19,37 seviyesinden işlem görüyor. Dolar son kapanışını 19.3978 TL üzerinden yaptı. Dolar/TL alış fiyatı 19.3654 TL’den, satış fiyatı ise 19.3737 liradan işlem görmektedir.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Euro son işlem gününde yüzde 0.28'lik bir değişim yaşadı ve euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Euro şu sıralarda ise 21.2971 TL alış ve 21.3439 TL satış fiyatına sahiptir. Sterlin de haftanın ilk gününde 24,0555 TL alış fiyatı üzerinden işlem görürken, 24,1798 TL’den de satılmaktadır.

JP MORGAN'DAN DOLAR TL TAHMİNİ

JP Morgan'ın dolara dair iki senaryosundan ilki olan alışılagelmiş politikalara "güçlü bir bağlılık" olması halinde ise, dolar/TL'nin seçimlerden sonra önce 24-25 seviyesine yükseleceğini ve yılı 26 seviyesinde kapatacağı düşünülüyor. Bu bilgilere göre ise, ekonomide borçlanma maliyetleri için önemli olan gösterge tahvil faizlerinin de yüzde 25'e yükseleceği tahmin ediliyor.

14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan seçimler getirebileceği köklü değişiklikler yüzünden piyasalarda ana gündem maddesi olarak izlenmektedir.

Bugün mart ayı konut satış istatistiklerini ve Hazine'nin açıklayacağı mart ayı merkezi yönetim bütçe dengesini verileri izlenebilecek.

KÜRESEL PİYASALARDA DURUM NE?

ABD'de bilanço dönemi başladı. Asya borsalarında ise temkinli işlemler yapılmaya devam ediliyor. Çin'de açıklanacak olan veriler ise dünyanın ikinci büyük ekonomisinin toparlanmasına dair de ipuçları veriyor.

Analistler bu konuda, Çin'de ticaret verilerinin beklenmedik bir şekilde güçlü gelmesinden sonra yarın açıklanacak sanayi üretimi ve gayrisafi yurt içi hasıla oranlarına da yukarı yönlü bir sürpriz beklenmektedir.