Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 16 Ocak 2023 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!

Doların 16 Ocak Pazartesi günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 18,79 seviyelerinden işlem görüyor. İşte 16 Ocak Pazartesi kuru… Piyasaların açık olduğu haftanın ilk gününde yani 16 Ocak Pazartesi günü dolar kaç TL oldu? Dolar geniş bant aralığı olarak ekim ayından itibaren izlenilen 18,77 ve 18,40 banttın üstünde ılımlı hareketini sürdürüyor

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın ilk gününde yani 16 Ocak Pazartesi günü dolar kaç TL oldu? Dolar geniş bant aralığı olarak ekim ayından itibaren izlenilen 18,77 ve 18,40 banttın üstünde ılımlı hareketini sürdürüyor. Dolar önceki kapanışını 18,77 TL'den gerçekleştirmişti.

İşte 16 Ocak Pazartesi günü dolar kuruna dair merak edilen diğer detaylar…

Dolar/TL, yeni haftaya yatay başlangıcı sonrasında 18,79 TL seviyesinden işlem görüyor. 

Euro/TL ise 20,32'den alıcı buluyor.

Bugün 101,77 ile 3 Haziran 2022'den bu yana en düşük seviyesini gören dolar endeksi, şu sıralarda 102,2 seviyesinde.

Euro/dolar paritesi de 1,0814'de kaydedildi.

Analistler, ABD'de geçtiğimiz hafta yayımlanan enflasyon verileri sonrasında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaşma adımlarını yavaşlatacağı umudunun arttığını belirterek, bunun da doları diğer para birimleri karşısında baskıladığını aktardı.

Para piyasalarında, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ayki toplantısında faizi 25 baz puan artırma beklentisi yüzde 94’e çıktı.

Bugün başlayacak olan Davos Zirvesi'nden gelecek haber akışının takip edileceğine vurgu yapan analistler, veri gündeminde ise Almanya ve Euro Bölgesi'nde ZEW ekonomik güven endeksinin öne çıktığına vurgu yaptı.

Analistler, ABD'de piyasaların bugün tatil olması sebebi ile global piyasalarda işlem hacimlerinin düşük seyredebileceğine işaret ederek, teknik açıdan dolar endeksinde 103'ün direnç, 101,5 seviyesinin destek konumunda bulunduğunun altını çizdi.

DOLAR 25 TL OLACAK İDDİASI!

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut dolar kuruna ilişkin dikkat çeken tahminde bulundu. Yeniçağ yazarı Zelyut, doların 6 TL birden artarak 25 TL'ye çıkacağını iddia etti.

Zelyut, ülkemizde döviz kıtlığı yaşandığını bunun nedenin ise ihracatımızın kuvvetli olmaması olduğunu açıkladı. İhracatın zayıfladığının altını çizen Zelyut, firmalarımızın ülkeye döviz getiremediğini söyledi.

Evren Devrim Zelyut, ayrıca şunları aktardı:

"2022 gibi hareketli geçen bir yılda 254 milyar dolar ihracat, 364 milyar dolar ithalat yaparak yılı -110 milyar dolarla bitirdik. Şimdi dışarıda daha sıkışık geçmeye aday bir yılda vereceğimiz açığın gerilemesini beklemiyoruz."

Zelyut daha sonrasında, "Açığın yaratacağı kur baskısının tüm mali tamponların harcandığı düşünülecek olursa ancak IMF gibi küresel bir kaynak ile yapılacak anlaşma ile hafifleyeceğini, aksi takdirde kurun 2023 sonbaharında 25 liraya ulaşacağını tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Zelyut tahminini son olarak şu şekilde noktaladı:

"Bu tahmini bize yaptıran bir gerekçe de Türkiye'de enflasyonun baz etkisi balonunu patlatacak olmasıdır. Enflasyon yukarı gittikçe Lira'daki değer kaybının istikrarlı bir şekilde devam edeceğini düşünüyoruz."

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!
2023 bekçi alımı başvuru tarihinde son dakika gelişmesi! Şartlar belli oldu! Bekçi olmak isteyenler hemen bakın
Zamlardan sonra emekliye bir müjde daha! 50 bin TL!