Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 23 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 23 Mart Perşembe günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 19,04 seviyesinde işlem görüyor. İşte 23 Mart Perşembe kuru…Piyasaların açık olduğu haftanın dördüncü gününde yani 23 Mart Perşembe günü dolar kaç TL oldu?

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın dördüncü gününde yani 23 Mart Perşembe günü dolar kaç TL oldu?

İşte dolar, Euro ve sterline dair araştırılanlar…

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 23 MART PERŞEMBE DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününde yani 23 Mart Perşembe gününe yatay bir harekette devam ediyor. Dolar/TL, güne yatay seyirle başlaması ile birlikte 19,04 seviyelerinde işlem görüyor. Geçtiğimiz gün, en düşük 18,94, en yüksek 19,06'yı gören dolar/TL, günü 19,04'den tamamladı.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Dolar/TL, 23 Mart 2023 gününe yatay başlamasından sonra saat 10:30 itibari ile 19,0470'ten işlem görüyor. Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,6 artışla 20,7950'den, sterlin/TL de yüzde 0,6 artışla 23,5250'den satılıyor.

Düşüş eğilimini peş peşe altıncı işlem gününe taşıyan dolar endeksi, şu sıralarda yüzde 0,4 azalış ile 102 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi önceki kapanışının yüzde 0,6 üzerinde 1,0920 seviyelerinden alıcı bulmaktadır.

ANALİSTLERİN DEĞERLENDİRİYOR!

Analistler, piyasaya dair bazı değerlendirmelerde bulundu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) geçtiğimiz gün yapılan toplantısından sonra para politikalarına dair belirsizliklerin, doları diğer para birimleri karşısında baskıladığını dile getirerek, bugün gözlerin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) para politikası kararlarına çevrildiğini kaydetti.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin pek çoğu, TCMB'nin politika faizini sabit tutmasını beklerken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda BoE'nin politika faizini 25 baz puan artıracağı öngörülüyor. Bugün ek olarak ABD'de yeni konut satışları ve işsizlik maaşı başvuruları başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan dolar kurunda 101,6'nın destek, 102,5 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.