02 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 28 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 28 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 28 Mart Salı günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın ikinci gününde 19,11 TL'nin üzerinde kalmayı sürdürüyor. İşte 28 Mart Salı kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 28 MART SALI DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününde yani 28 Mart Salı gününe yükselme eğilimi ile devam ediyor. Dolar/TL, güne yükseliş ile başlamasıyla 19,11 seviyelerinde işlem görüyor. Dolar endeksi, şu anlarda yüzde 0,1 azalış ile 102,6 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi de yüzde 0,3 artış ile 1,0830'da seyretmektedir.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Yüzde 0.21'luk bir değişim yaşamakta olan euro ise bugün yukarı ibreyi göstermektedir. Bir önceki kapanışını 20.662 TL'den yapan Euro/TL yüzde 0,4 artışla 20,72'den, sterlin/TL ise yüzde 0,4 artış ile 23,5610'dan satılmaktadır.

UZMANLARDAN DOLAR YORUMLARI!

Analistler ise küresel piyasalarda bankacılık sektörüne dair endişelerin azaldığını belirtmelerine rağmen yatırımcıların temkinli davrandığını söylüyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mayıs ayındaki toplantıda yüzde 60 ihtimalle politika faizini değiştirmeyeceği, yüzde 40 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağının öngörüldüğünü aktaran analistler, Fed'in yıl sonuna kadar da 100 baz puan faiz indirimi yapacağının fiyatlandığını ifade ettiler. Analistler ayrıca Fed ve piyasaların aynı beklentileri paylaşmamasından dolayı açıklanacak makroekonomik verilerin öneminin arttığını ifade ettiler. Bugün de Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın konuşması ile birlikte ABD'de konut fiyat endeksi başta olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini ilettiler.

28 Mart 2023 günü dolara dair; USDTRY paritesi ana resimde yükselme yaşarken, kanal içinde hareketine devam ediyor. Geniş bant aralığı olarak izlenilen bant aralığının üstünde ılımlı pozitif hareketini sürdürmektedir. Genel hareket eğiliminin pozitif yönde olduğu dile getiriliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön