Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 29 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 29 Mart Çarşamba günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın üçüncü gününde 19 TL’nin üzerinde kalmayı sürdürüyor. İşte 29 Mart Çarşamba kuru…Piyasaların açık olduğu haftanın üçüncü gününde yani 29 Mart Çarşamba günü dolar kaç TL oldu? 

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın üçüncü gününde yani 29 Mart Çarşamba günü dolar kaç TL oldu?

 

İşte dolar, Euro ve sterline dair araştırılanlar…

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 29 MART ÇARŞAMBA DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününde yani 29 Mart Çarşamba gününe yükselme eğiliminde ilerlemektedir. Dolar/TL, güne yükseliş ile başlamasından sonra 19,1300 seviyelerinden işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üstünde 19,1162'den tamamladı.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,1 azalış ile 20,7040'tan işlem görürken, sterlin/TL de yüzde 0,2 düşüş ile 23,5780'den satılıyor. Geçtiğimiz gün yüzde 0,2 azalış ile günü 102,5 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu anlarda da önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 102,7 seviyesinde bulunmaktadır. Euro/dolar paritesi ise yüzde 0,2 azalış ile 1,0830’da bir seyir izliyor.

UZMANLARDAN DOLAR YORUMLARI!

ABD'de meydana gelen bankacılık krizinin yatıştığı görülse de, krizin olası etkilerine ilişkin soru işaretleri hala devam ediyor. Piyasaya dair analistler, küresel piyasalarda bankacılık sektörü için endişeler azalsa da para politikalarına dair belirsizliklerin devam etmesi ile beraber yatırımcıların temkinli davrandığını bildirdi. Geçtiğimi gün açıklamalarda bulunan St. Louis Fed Başkanı James Bullard, faiz artışlarına devam edilmesi gerektiğini söyleyerek, yapılması gereken şeyin enflasyon üstünde daha fazla baskı kurmak olduğunu belirttiler.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yıl sonuna kadar 100 baz puan faiz indirimi yapacağına yönelik beklentilerin güç kaybettiğini vurgulayan analistler, aralık toplantısına kadar alınacak kararlara dair belirsizliklerin yüksek olduğunu ifade etti. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in mayıs ayında yüzde 40 ihtimalle 25 baz puan faiz artırması düşünülürken, yüzde 60 ihtimal ile politika faizinin sabit tutulması bekleniyor.