Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 29 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doları 29 Nisan Cumartesi günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? İşte 29 Nisan Cumartesi kuru...Dolardaki ve eurodaki son durum merak konusu olmaya devam ediyor

Her gün yakından takip edilen döviz kurları, 29 Nisan Cumartesi günü de yatırımcılar ve diğer ilgililer tarafından araştırılıyor. Dolardaki ve eurodaki son durum merak konusu olmaya devam ediyor. Dolardaki ve eurodaki güncel rakamlar, yatırımcıların ve diğer ilgililerin merak ettiği sorular arasında yer alıyor. 29 Nisan Cumartesi için dolar kuru ve euro kuru ne kadar? 29 Nisan Cumartesi 2023 dolar kaç TL, euro kaç TL? İşte, güncel dolar ve euro kuru bilgileri...

 

29 NİSAN 2023 CUMARTESİ DOLAR/TL NE KADAR?

Yatırımcılar bugün dolar/TL kuru ve altın fiyatlarına odaklanmış durumda. Dolar/TL kuru 20,265 TL alış ve 20,345 TL satış fiyatları arasında hareket ediyor. Ayrıca, euro/dolar paritesi de 1,09996 seviyesinde işlem görüyor.

EURO: 21,42 (Alış) - 21,44 (Satış)

STERLİN: 24,36 (Alış) - 24,49 (Satış)

DOLARDA KRİTİK GÜN GELİYOR!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizindeki değişikliklerle ilgili kararını 3 Mayıs tarihinde açıklayacak. Yatırımcılar ve ekonomi takipçileri, Fed'in faiz kararını merakla bekliyor. Mart ayında 25 baz puanlık bir artışla politika faizini 4,75-5,00 aralığına yükselten Fed'in nisan ayı toplantısı, piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalar, faiz kararının ardından dolarda dalgalanmalara neden olabilir

SELÇUK GEÇER'DEN İNANILMAZ DOLAR YORUMU!

Doların geleceği hakkında birçok kişi endişeli. Bu konuda uzmanlar da fikirlerini açıklamaya başladılar. Dolar yorumlarıyla bilinen Selçuk Geçer, şu anda doların gerçek değerinin 25 TL olduğunu düşünüyor. Geçer, doların baskı altında olduğunu ve seçimlerden sonra 35-40 TL seviyesine kadar yükseleceğini tahmin ediyor.

DOLAR NEDEN YÜKSELİR?

Dolar'ın değeri birçok faktöre bağlıdır. Genel olarak, ekonomik, politik ve sosyal faktörler doların değerini etkileyebilir. Bazı ana nedenler şunlardır:

1 - Talep ve arz: Doların değeri, dolar talebine ve dolar arzına bağlıdır. Dünya çapında dolar talebi artarsa, doların değeri yükselir. Buna karşılık, dolar arzı artarsa, doların değeri düşer.

2 - Faiz oranları: Bir ülkedeki faiz oranları arttıkça, o ülkenin para birimi daha fazla talep edilir hale gelir. Bu da doların değerinin düşmesine neden olabilir.

3 - Ekonomik veriler: Bir ülkedeki ekonomik veriler, para birimi üzerinde doğrudan etki yapabilir. Örneğin, bir ülkedeki ekonomik verilerin güçlü olması, doların değerinin artmasına neden olabilir.

4 - Politik istikrarsızlık: Bir ülkede siyasi istikrarsızlık varsa, yatırımcılar o ülkenin para birimindeki riski artırabilir. Bu nedenle, yatırımcılar daha istikrarlı bir ülkenin para birimine geçebilirler, bu da doların değerinin artmasına neden olabilir.

5 - Jeopolitik riskler: Dünya çapındaki jeopolitik riskler, yatırımcıların dolar gibi güvenli limanlara yönelmesine neden olabilir. Bu da doların değerinin yükselmesine neden olabilir.

29 Nisan 2023 altın bugün ne kadar? Bugün ons gram, tam altın kaç TL? Güncel altın kuru fiyatları!
Gram altında inanılmaz iddia! Artuğ Çetin öyle bir tahminde bulundu ki duyan kuyumcuya ışınlanacak!
BİM 2 Mayıs 2023'te süzme peynir, yoğurt ve deterjan gibi pek çok üründe indirim yapacak!