Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 30 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 30 Mart Perşembe günü ne kadar olduğu sorgulanıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın dördüncü gününde 19 TL’nin üzerinde kalmaya devam ediyor. İşte 30 Mart Perşembe kuru…Piyasaların açık olduğu haftanın dördüncü gününde yani 30 Mart Perşembe günü dolar ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın dördüncü gününde yani 30 Mart Perşembe günü dolar ne kadar oldu?

İşte dolar, Euro ve sterline dair araştırılanlar…

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 30 MART PERŞEMBE DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın dördüncü işlem gününde yani 30 Mart Perşembe gününe yükselme eğiliminde ilerlemektedir. Dolar/TL, güne yükselişle başlamasından sonra 19,1590 seviyelerinden işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün, sınırlı da olsa yükseliş eğiliminde olan dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,1 üstünde 19,1386'dan tamamlamıştır. Dolar/TL, 30 Mart Perşembe gününe yükseliş ile başlamasından hemen sonra saat 10.30 itibarı ile önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 19,1590'dan işlem gördü.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,1 azalışla 20,7760'tan, sterlin/TL ise yüzde 0,6 yükseliş ile 23,7210'dan satılıyor. Geçtiğimiz gün yüzde 0,2 artış ile günü 102,7 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu anlarda 102,6'da bulunmaktadır.

UZMANLARDAN DOLAR YORUMLARI!

Analistler, küresel piyasalar hakkında, bankacılık sektörü için endişelerin azaldığını belirterek, bugünden başlayarak hareketlenecek veri gündeminin yatırımcıların odağında yer aldığını bildirdi.

ABD Merkez Bankası'nın gelecek dönem para politikasına dair belirsizliğin devam ettiğini belirten analistler, geçtiğimiz gün ülkede açıklanan verilere göre 30 yıl vadeli mortgage yani konut kredisi için ortalama faiz oranının geçtiğimiz hafta yüzde 6,45 ile 6 haftanın en düşük seviyesine gerilediğini belirttiler.

EKONOMİDE DENGELEME İHTİYACI!

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, BofA Securities ekonomist ve stratejistlerin söylediklerine göre; Tüm göstergelerin Türkiye ekonomisinden tekrardan dengelenme ihtiyacına işaret ettiğini, bunun da finansal koşullarda sıkılaşma, deprem sonrası harcamalarda kayda değer bir düşüş ve Türk lirasında yüzde 15-25 arası bir değer kaybı ile sağlanabileceği değerlendirmesi yapıldı.