Ekonomi

Dolar bugün ne kadar? 31 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 31 Mart Cuma günü ne kadar olduğu sorgulanıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın beşinci gününde 19,19 TL ile işlem görüyor. İşte 31 Mart Cuma kuru… Piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde yani 31 Mart Cuma günü dolar ne kadar oldu?

Dolar bugün ne kadar? Piyasalardaki durum ne? Dolar ve eurodaki son veriler takip ediliyor. Piyasaların açık olduğu haftanın beşinci gününde yani 31 Mart Cuma günü dolar ne kadar oldu?

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 31 MART CUMA DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın beşinci işlem gününde yani 31 Mart Cuma gününe yükselme eğiliminde ilerlemektedir. Dolar/TL, güne yükseliş ile başlamasından sonra 19,1920 seviyelerinden işlem görüyor.

Geçtiğimiz gün, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 19,1712'den sonlandırdı.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Aynı anlarda euro/TL yüzde 0,1 azalış ile 20,8920'den, sterlin/TL de yüzde 0,3 düşüş ile 23,7510'dan satışa çıkıyor. Dün yüzde 0,4 azalış ile günü 102,2 seviyesinden işlem gören, dolar endeksi, şu sıralarda da 102,3'de bulunuyor. Euro/dolar paritesi de önceki kapanışının yüzde 0,2 altında 1,0880'de bir seyir ile devam ediyor.

UZMANLARDAN DOLAR YORUMLARI!

Uzmanların 31 Mart 2023 günde yaptıkları dolar yorumları ise şöyle; USDTRY paritesi ana resimde yükselme içerisinde hareket ediyor. Geniş bant aralığında izlediğimiz bant aralığının üstünde ılımlı pozitif harekette ilerliyor. Genel hareket eğiliminin pozitif yönde olduğunu görmekteyiz. Teknik seviye olarak da 19.20 seviyesi izleniyor. Bu seviye üstünde 19,35 seviyesi takip edilebilir. Aşağı yönlü harekette ise 18.65 seviyesi destek olarak takip ediliyor.

Analistler, küresel piyasalarda bankacılık sektörü hakkında endişelerin büyük oranda geride kalmasının risk iştahını kabarttığını dile getirerek, makroekonomik veri gündemi ve merkez bankası üyelerinin açıklamalarının tekrardan gündemin odağına yerleştiğini söylediler.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Kararı ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararnamede yer verilene göre kur korumalı vadeli mevduat hesaplarına uygulanan Türk lirası faiz üst sınırı kaldırıldı. Bu mevduat hesapları için uygulanacak olan faiz oranı, bankalar ve yararlanıcılar arasında serbestçe belirlenebilecek.