Ekonomi

Dolar çıldırdı, zirveden zirveye koşuyor! Bakan Şimşek konuştu!

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin edip göreve başladıktan sonra sosyal medyada ilk mesajını paylaştı. Şimşek, açıklamasını Türkçe olarak yayımlayarak, "Önceliğimiz güvenilir bir program tasarlamaktır" ifadelerini kullandı. Bu atama, 28 Mayıs'ta yapılan 2

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği kabine revizyonu sonrasında Mehmet Şimşek, Yeni Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirildi. Bu atama, 28 Mayıs'ta yapılan 2. tur seçimlerindeki zaferinin ardından gerçekleşti. Kabine'de büyük değişiklikler yaşanırken, eski dönemden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görevlerine devam etti. Kabinedeki en dikkat çeken değişiklik ise Nureddin Nebati'nin yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinin Mehmet Şimşek'e verilmesi oldu.

Ekonomi yönetiminde büyük beklentilerin olduğu Mehmet Şimşek, bakanlık sonrası ilk paylaşımını İngilizce olarak yaptı. Paylaşımında, "Kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz. Kısa yollar veya hızlı düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardımcı olacağından emin olabilirsiniz. Acil önceliğimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktır." ifadelerine yer verdi.

Halk ve siyasiler, Mehmet Şimşek'in ekonomiyi toparlamasını büyük bir umutla bekliyor. İngilizce olarak yaptığı ilk paylaşım, daha geniş bir kitleyle iletişim kurma niyetini göstererek uluslararası yatırımcıları da çekme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Şimşek, şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik prensiplerinin yol gösterici ilkeleri olacağını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak halka hizmet etme sorumluluğunu kendisine emanet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduğunu ifade etti. Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratma hedeflerini vurguladı.