Ekonomi

Dolar, euro, altın, market fiyatları daha ne kadar uçacak? Tarih verildi, dünya bu raporu konuşuyor

Dünya Bankası 'Emtia Piyasalarında Görünüm' adlı rapor yayınladı. Raporda, gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceği belirtildi. Ayrıca ekonomideki dalgalanmanın da süreceği vurgulandı. Özellikle gıda fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın cebini bir hayli zorlarken, bu fiyat artışının ne kadar süreceği araştırılıyor

Dolar, euro, altın, enerji ve gıda fiyatlarındaki yükselişin ne kadar daha devam edeceği merak ediliyor. Özellikle gıda fiyatlarındaki yükseliş vatandaşın cebini bir hayli zorlarken, bu fiyat artışının ne kadar süreceği araştırılıyor.

FİYATLAR, PETROL KRİZİ DÖNEMİ İLE EŞİTLENDİ

Dünya Bankası 'Emtia Piyasalarında Görünüm' adlı raporunda bu sorulara dair cevaplarını sıraladı. Raporda enerji fiyatlarındaki artışın 1973 yılındaki petrol krizi seviyelerine ulaştığı bilgisine yer verildi.

EMTİA FİYATLARI YÜZDE 20 DAHA YÜKSELECEK

Raporda 2022 yılında tarımsal emtia ve metal fiyatlarının da yaklaşık yüzde 20 yükseleceği, sonraki yıllarda ise yavaşlayacağı öngörüldü. Ayrıca Dünya Bankası Ukrayna'daki savaş nedeniyle gıda ve enerji fiyatlarında yaşanan yükselişin 2024 yılının sonuna kadar devam edebileceğine dair uyardı.

Dolar şu anda zirveye tırmanıyor! Son dakika dolar kuru

Euro/TL bugün ne kadar oldu? İşte 26 Nisan 2022 son dakika euro kuru

Platin bugün yükseldi! İşte 26 Nisan 2022 platin fiyatı...